Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-15

Millicom: "Samtal rörande bud"

wysiwyg_image wysiwyg_image

Millicom har tagit emot ett preliminärt, villkorat och ett icke bindande förslag från Liberty Latin America avseende samtliga aktier i bolaget.

Det bekräftar bolaget i ett pressmeddelande efter USA-börsernas stängning på måndagen.

"Det är inte säkert att en affär kommer att förverkligas, inte heller till vilka villkor, timing eller form", framhåller Millicom i det korta pressmeddelandet.

Millicom avancerade nära 5 procent i New York på måndagen till kurs om 70:55 dollar, motsvarande drygt 630 kronor.

Aktien stängde på 578:50 kronor i Stockholm. Strax efter stängning i Sverige rapporterade Reuters om samtal rörande ett potentiellt bud från den sydamerikanska operatören Liberty Latin America.

Kinnevik ägde den 30:e september 38 procent av Millicom och det var då investmentbolagets näst största innehav och svarade för 25 procent av substansvärdet, enligt dess hemsida.

Liberty Latin America steg 1 procent i New York på måndagen och stängde på 16:98 dollar efter ha mattas under de sena handelstimmarna.

Kinnevik lämnar i det här läget bara kortfattande kommentarer om Libertys intresse för Millicom som investmentbolaget äger till 38 procent.

Strax efter börsstängning i Sverige på måndagen rapporterade Reuters att det pågår samtal rörande ett potentiellt bud från den sydamerikanska operatören Liberty Latin America, förkortat Lilac och kontrollerat av dollarmiljardären John Malone, på Millicom.

"Vi känner såklart till att det finns ett intresse kring bolaget, men diskussionen förs mellan styrelserna i Millicom och Lilac. Om det sedan skulle komma något mer konkret, då är det upp till oss att ta ställning som största aktieägare. Men det är Millicom som för diskussionerna, inte vi", säger Kinneviks kommunikationschef Torun Litzén till Nyhetsbyrån Direkt.

Sent på måndagskvällen, efter börsstängning i USA, bekräftade Millicom att samtal pågår och att bolaget tagit emot ett preliminärt, villkorat och ett icke bindande förslag från Liberty Latin America avseende samtliga aktier i bolaget. Millicom steg nära 5 procent.

I vilken mån är Kinnevik öppet för en affär?

"Det är som alltid i alla i våra bolag - finns det ett konkret bud på någon tillgång som vi äger så är det vår skyldighet som aktieägare att titta på det. Det gör vi för alla våra tillgångar", svarar Torun Litzén.