Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-12

MIRIS: AVSLUTAR PERMITTERINGAR, FSG EJ PÅVERKATS SOM BEFARAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Spotlight-noterade Miris, som utvecklar produkter för analys av bröstmjölk för neonatal hälsa, avslutar sina 60-procentiga korttidspermitteringar från den 22 juni. Beslutet grundas på att försäljningen under den sista tiden inte har påverkats i den utsträckning som företaget hade befarat.

Det framgår av ett pressmeddelande.

"Full arbetsinsats krävs då stor del av Miris verksamhet fortsätter som innan covid-19 utbrottet", skriver bolaget som inledde korttidspermitteringen den 1 april.

Det råder dock fortfarande osäkerhet på marknaden och inom vården, varför de kostnadsbesparingar som genomfördes samtidigt med korttidspermitteringen ligger kvar, uppges det.

"Våra kunders verksamheter är fortsatt påverkade av den pågående pandemin, men vi börjar märka en ökad rörlighet på marknaden. Inskränkningar i besöksmöjligheter på sjukhusen samt påverkan på sjukhusledningar och inköpsavdelningar kvarstår. Trots detta börjar de insatser Miris genomfört under pandemin ge resultat", säger Miris vd Camilla Myhre Sandberg.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.