Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-11-02

Miris: Efterfrågan av Miris instrument fortsätter växa i USA

EFTERFRÅGAN AV MIRIS INSTRUMENT FORTSÄTTER VÄXA I USA

Intresset för Miris HMA instrument fortsätter att växa i USA. Med en ständig och ökande närvaro på den amerikanska forskningsmarknaden ökar intresset för användning av Miris Human Milk Analyzer inom forskning kontinuerligt. Miris har de senaste 12 månaderna sålt och placerat ut mer än ett tiotal instrument till ett värde av mellan 2 och 3 mkr.

Eftersom Miris har en pågående ansökan om marknadsgodkännande hos den amerikanska myndigheten Food & Drug Administration (FDA), kan bolaget endast erbjuda instrumentet för forskningsändamål. Detta innebär att instrumentet inte får användas kliniskt inom vården. Vid utgången av oktober har enligt dessa premisser mer än tio analysinstrument sålts till amerikanska institutioner.

Under inväntan på att FDA ansökan godkänns bygger Miris sin närvaro i den amerikanska forskningsmarknaden parallellt med uppbyggnaden av kunskap om den kliniska marknaden inom bröstmjölksanalys i USA. Intresset för instrument för analys av bröstmjölk ökar kontinuerligt inom både forskning och klinik. Neonatologer och nutritionister inom neonatalvården och mjölkbanker börjar bli medvetna om behovet för individuell nutrition av för tidigt födda. Då det i nuläget inte finns några instrument tillgängliga för klinisk analys av bröstmjölk som redskap för individuell nutrition i USA, ökar behovet och intresset för forskningsstudier ständigt. Miris finns med som en partner i denna utveckling.

Det är riktigt spännande att se det växande intresset för HMA instrumentet i USA. Miris är på väg att etablera sig som en seriös och kunnig marknadsledare inom analys av bröstmjölk för att möjliggöra individuell nutrition av för tidigt födda barn här. Även om försäljning begränsas till forskningsmarknaden under tiden som ansökan hos FDA pågår ger arbetet ett viktigt fundament i Miris långsiktiga satsning på den amerikanska marknaden säger Camilla Myhre Sandberg, CEO.

Uppsala den 2 november, 2017

För ytterligare information kontakta:

Camilla Myhre Sandberg, VD

Miris Holding AB

Telefon: 018-14 69 07

E-post: camilla.sandberg@mirissolutions.com mailto:camilla.sandberg@mirissolutions.com

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Miris Pressrelease 2017-11-02.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=21445

Miris AB är ett globalt företag som tillverkar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar for analys av mjölk. Företaget fokuserar med sina produkter på analys av bröstmjölk. Försäljning sker i första hand till neonatalavdelningar, mjolkbanker och forskningsinstitutioner i hela värden. Vår mission är att bidra till ökad neonatal hälsa genom att göra individuell nutrition baserad på bröstmjölk tillgängligt globalt. Miris Holding AB är noterat på Aktietorget.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.