Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2016-10-21

Miris: Forskare i USA efterfrågar Miris instrument för analys av bröstmjölk

FORSKARE I USA EFTERFRÅGAR MIRIS INSTRUMENT FÖR ANALYS AV BRÖSTMJÖLK

Forskare i USA efterfrågar Miris instrument för analys av bröstmjölk Efter att Miris under våren 2016 deltagit vid flera internationella konferenser om nutrition till för tidigt födda barn, har intresset för bolagets produkter från amerikanska forskare och universitet ökat. Miris sålde nyligen 2 instrument till USA för forskningsändamål till ett värde av ca 0,5 mkr.

Som bolaget tidigare förmedlat är individuell nutrition till för tidigt födda barn ännu en vetenskap under utveckling och marknaden är i sin linda, detta gäller även i USA. Läkare i främst Sverige var tidigt ute med att förstå vikten av att uppnå korrekt nutrition redan under dessa barns allra första tid i livet. Nu ser bolaget ett ökat intresse för instrumentet för analys av bröstmjölk även från neonatologer i USA. Den pågående ansökan om marknadsgodkännande till amerikanska myndigheten Food & Drug Administration (FDA) har också bidragit till att öka antalet förfrågningar. Eftersom Miris är i en process med FDA kan bolaget endast erbjuda instrumentet för forskningsändamål, vilket innebär att det inte får användas inom vården. Två analysinstrument har nu enligt dessa premisser sålts till amerikanska institutioner inom forskningsområdet nutrition till för tidigt födda barn.

USA är en mycket viktig framtida marknad för Miris och Miris produkter. Därför är vi mycket glada över det ökande intresset och alla förfrågningar om vårt instrument för analys av bröstmjölk. Samtidigt är det av yttersta vikt att vi inte stör den process som Miris har med FDA om marknadsgodkännande, en process som fortlöper enligt plan säger Camilla Myhre Sandberg, nytillträdd VD för Miris Holding AB.

Uppsala den 21 oktober 2016

För ytterligare information kontakta:
Camilla Myhre Sandberg, VD
Miris Holding AB
Telefon: 070-388 13 72
E-post: camilla.sandberg@miris.se mailto:camilla.sandberg@miris.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Miris Pressrelease 2016-10-21.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=18850

Miris är ett globalt företag som tillverkar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av mjölk. Företaget fokuserar med sina produkter på analys av i första hand bröstmjölk men även på mejerimjölk. Visionen är att fler och fler barn och vuxna har tillgång till mjölk av hög kvalitet. Miris Holding AB är noterat på Aktietorget.

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.