Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-08-23

Miris: Miris lanserar Miris Ultrasonic Processor & Miris Heater

MIRIS LANSERAR MIRIS ULTRASONIC PROCESSOR & MIRIS HEATER

Miris lanserar idag två nya produkter i sin produktportfölj: Miris Ultrasonic Processor (Miris UP) och Miris Heater. Miris UP ersätter Miris Sonicator, men Miris Heater är en ny produkt anpassad till vår produktportfölj. Dessa två enheter, tillsammans med HMA instrumentet, säkerställer en standardisering av processen för analys av bröstmjölk.

Miris har som en del av den strategiska utvecklingen av den globala försäljningen inom bröstmjölksanalys stärkt produktportföljen med Miris Ultrasonic Processor (Miris UP) och Miris Heater.

Miris UP ersätter Miris Sonicator. Detta har varit viktigt för att säkerställa bättre marginaler, rätt kvalitet och en flexibel produktionskapacitet. Instrumentet produceras av USA-baserade Sonics & Materials, Inc., som utvecklar och producerar sonicatorer till bl.a. många av de globala Life Science bolagen. Produkten används för att homogenisera bröstmjölken före analys i HMA instrumentet.

Miris Heater är en värmekälla som behövs för att värma bröstmjölk och andra vätskor som används i HMA analysen. Bolaget har tidigare erbjudit olika värmekällor utan att de har varit anpassade till Miris produktportfölj. För att standardisera och optimera produktportföljen och förbättra marginal har Miris ingått ett OEM-samarbete med en leverantör som tillhandahåller en värmekälla som är skräddarsydd för HMA analys.

"Det känns fantastisk att ha möjlighet att lansera dessa två enheter som ett supplement till HMA instrumentet. De är båda helt nödvändiga för att analysen av bröstmjölk skall bli optimal. Vi bräddar vår produktportfölj och säkerställer att vi kan erbjuda flera produkter i värdekedjan för våra kunder, framför allt mjölkbanker och neonatala intensivavdelningar. Detta är en annan viktig parameter i att etablera långsiktig växt och stabilitet för bolaget" säger Camilla Myhre Sandberg, CEO.

Uppsala den 23 augusti, 2017

För ytterligare information kontakta:

Camilla Myhre Sandberg, VD
Miris Holding AB
Telefon: 018-14 69 07
E-post: camilla.sandberg@miris.se mailto:camilla.sandberg@miris.se

Denna information är sådan information som Miris är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 23 AUGUSTI 2017.

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Miris Pressrelease 2017-08-23.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=20886

Miris är ett globalt företag som tillverkar och säljer utrustning och förbrukningsartiklar för analys av mjölk. Företaget fokuserar med sina produkter på analys av i första hand bröstmjölk men även på mejerimjölk. Visionen är att fler och fler barn och vuxna har tillgång till mjölk av hög kvalitet. Miris Holding AB är noterat på Aktietorget.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.