Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-25

MOBERG PHARMA: MOB-015 NÅDDE PRIMÄRT BEHANDLINGMÅL EUROPASTUDIE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Läkemedelsbolaget Moberg Pharma meddelar att läkemedelskandidaten MOB-015 uppnådde det primära behandlingsmålet i den europeiska fas 3-studien och visade att behandling med MOB-015 är minst lika bra som behandling med ciclopirox.

Mykologisk läkning uppnåddes hos 84 procent av patienterna, vilket är världsledande för en utvärtes behandling och till och med högre än vad som rapporterats för tablettbehandlingar, skriver Moberg Pharma i ett pressmeddelande.

Samma mönster kan ses som i den nordamerikanska fas 3-studien, med låg fullständig läkning trots den höga mykologiska läkningen, enligt bolaget.

Moberg Pharma kommer nu att diskutera nästa steg med partners och regulatoriska myndigheter, skriver bolaget.

"Den höga mykologiska läkningsgraden för MOB-015 har nu visats i två pivotala studier, vilket stärker vår övertygelse att MOB-015 har potential att bli den framtida marknadsledaren inom nagelsvamp. Vi ser fram emot fortsatt dialog med våra partners och regulatoriska myndigheter kring nästa steg för MOB-015", säger Anna Ljung, vd för Moberg Pharma.

När studieresultat kring MOB-015 från bolaget presenterades i december i fjol föll aktien. Bolaget uppgav sig då vara förvånade över delar av resultaten. Kort därefter minskade storägaren Staffan Persson sitt ägande i Moberg Pharma.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.