Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-03-15

Monterro: Monterro investerar i Itello

MONTERRO INVESTERAR I ITELLO

Itello, som är marknadsledande inom utveckling av affärssystem och digitala lösningar för liv- och pensionsbranschen, tar in Monterro som ägare tillsammans med grundarna.

Itello grundades 2003 med affärsidn att förse liv- och pensionsbranschen med en standardlösning. Femton år efter starten erbjuder Itello standardsystemet Inca och har flera av marknadens ledande aktörer som kunder. Grundarna har under en tid letat efter en långsiktig partner som kan hjälpa Itello att ta nästa steg i utvecklingen. Med Monterros operationella och finansiella stöd kommer nu Itello öka satsningarna på att vidareutveckla Inca och hjälpa sina kunder att effektivisera genom ökad automation.

Monterro har omfattande erfarenhet av att utveckla mjukvarubolag och känner Itello väl bland annat genom att en av grundarna har varit styrelseledamot i Itello i över tio år. Genom partnerskapet blir Monterro ny huvudägare i Itello och kommer tillsammans med grundare och personal fortsätta att vidareutveckla Itello. Samtliga Itellos grundare kvarstår som ägare i bolaget.

"Itello är ett bolag som vi har följt under en längre tid och som mycket väl passar vår investeringsprofil. Itello har en unik position med stark företagskultur och nöjda kunder. Vi kommer nu att öka investeringstakten i Inca och vidareutveckla Itellos erbjudande för att hjälpa kunderna att effektivisera genom bland annat ökad digitalisering. Utvecklingen av Inca kommer även i fortsättningen att ske i nära dialog med Itellos kunder", säger Peter Larsson, Managing Partner, Monterro.

"Som grundare har vi letat efter en partner som kan bära vår företagskultur vidare och som vill fortsätta bygga ett starkt fristående bolag, vilket vi tror är bäst för våra kunder och medarbetare. Monterro känner oss väl och har rätt förutsättningar för att förstå komplexiteten i våra långa affärsrelationer. Vi kommer nu att fortsätta att leda utvecklingen av standardsystem och automatiseringen av liv- och pensionsmarknaden", säger Hans von Knorring, styrelseordförande och medgrundare, Itello.

Stockholm den 15 mars 2017

FÖR MER INFORMATION
Hans von Knorring, styrelseordförande och medgrundare, Itello
Telefon: 070-325 22 05, E-post: hans.von.knorring@itello.se mailto:hans.von.knorring@itello.se
Peter Larsson, Managing Partner, Monterro
Telefon: 08-20 05 56, E-post: peter.larsson@monterro.se mailto:peter.larsson@monterro.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Monterro Pressrelease 2017-03-15 Svenska.pdf - http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=19743

OM MONTERRO

Monterro är marknadsledare inom utveckling av nordiska mjukvarubolag genom att tillföra finansiering samt operationell och strategisk support. Teamet bakom Monterro har omfattande erfarenhet från att framgångsrikt utvecklat bolag såsom Protect Data, Episerver och Orc Sofware. Monterro är ägare till bland annat: Lime/Lundalogik, Palette, Hypergene och Outpost24. Mer information på: www.monterro.se http://www.monterro.se .

OM ITELLO

Itello, grundat 2003, är ett svenskt Fin Techbolag och den marknadsledande leverantören av affärssystem och digitaliseringslösningar för liv- och pensionsbranschens alla aktörer i Norden. Itello erbjuder produkter och lösningar som är långsiktigt hållbara med syfte att automatisera och digitalisera verksamhetsprocesser samt möjliggöra innovativ affärsutveckling. Mer information på: www.itello.se http://www.itello.se .

Författare BEQ

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.