Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2017-06-13

Moody's upprepar kreditbetyg för Intrum

 Kreditvärderingsinstitutet Moody's upprepar betyget Ba2 med positiva utsikter för Intrum Justitia.

Det framgår av en uppdatering efter att sammanslagningen med Lindorff fått konkurrensgodkännande på måndagseftermiddagen.

S&P sänkte på måndagen Intrums kreditbetyg till högsta skräpstatusnivån BB+ med stabila, från tidigare lägsta "investment grade"-betyg om BBB- med negativa utsikter.

Moody's betyg Ba2 med positiva utsikter ligger aningen under S&P:s kreditbetyg, då det något högre betyget Ba1 motsvarar BB+ medan Ba2 kan jämföras med S&P:s BB-betyg.

Intrum Justitia har således två snäpp upp till "investment grade" hos Moody's i form av ett Baa3-betyg (att jämföra med BBB- hos S&P).

Moody's påpekar att uppgradering av betyget kan komma att ske om de delar som nu behöver säljas av för att blidka konkurrensmyndigheterna lyckosamt avyttras. Förbättras vidare skuldsättningsgraden till varaktigt under 3,0 gånger justerat ebitda-resultat, eller om risken för exekvering till följd av klara framsteg i sammanslagningsprocessen med Lindorff skönjs, föreligger ökad sannolikhet för positiva betygsförändringar.

Skulle däremot det sammanslagna bolaget utvecklas klart värre än förväntat och skuldsättningsgraden ökar, eller om Intrums likviditetsposition avsevärt försämras, kan det komma att leda till lägre betyg enligt kreditvärderaren. Det, och/eller om bolaget misslyckas med att hantera risker relaterat till sammanslagningsprocessen, pekas ut som negativa riskfaktorer.

Författare

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.