Du är här

2017-08-31

Morgonens hetaste nyheter

Morgonens viktigaste nyhetshändelser i börs-, ekonomi- och näringslivsvärlden.

BILDT SÄGER NEJ. Carl Bildt "vill hjälpa Moderaterna" men ställer inte upp som ny partiledare. (Expressen)

USA-VARNING. USA:s försvarsminister James Mattis varnar i ett hemligstämplat brev sin svenske kollega Peter Hultqvist för konsekvenserna om konventionerna om en kärnvapenfri värld. Enligt Mattis skulle det påverka försvarssamarbetet mellan USA och Sverige negativt. (SvD)

BYT KURS, RB. Med stark tillväxt och växande obalanser är det inte rimligt att Sverige för en mer extrem penningpolitik än i omvärlden. Riksbanken bör utnyttja de öppningar som nu finns för att motivera en mindre extrem politik, skriver SEB:s toppekonomer Robert Bergqvist och Håkan Frisén i en debattartikel. (DI)

FI: STOPP. Finansinspektionen vill se ett stopp för sparkonton utan insättningsgaranti. Finansmarknadsminister Per Bolund är öppen för att se över regelverket. (SvD)

DYR INKASSOFUSION. Notan för samgåendet mellan Intrum Justitia och Lindorff har stigit ytterligare och hamnar nu totalt på 2,8 miljarder kronor, cirka fem gånger högre än de synergier som affären ska generera de kommande åren. (DI)

POLITISKA SKÄL UNDERORDNADE. Academedias huvudskäl för att inte dela ut pengar trots vinst är att bolaget kan skapa stora värden med investeringar och förvärv - inte politiska hänsyn, enligt vd Marcus Strömberg. (DI)

NOTERINGSFABRIK UNDER AVVECKLING. NS Ventures, som noterat tre teknikbolag med begränsad framgång (Fastout, Videoburst och Transiro), är under avveckling men avser att notera två bolag till (Brandbee och Splitex). (DI)

FÖRLEDDA POLITIKER. Politikerna förleds av teknikoptimistiska framtidsvisionärer vad gäller digital teknik i vården, där regeringens vision är att Sverige ska bli världsledande år 2025, enligt vad fyra läkare skriver i en debattartikel. (SvD)

BOSTADSBUBBLA. Stockholmsbörsens vd Lauri Rosendahl varnar för att en bostadsbubbla kan hota den stabila tillväxt som just nu driver de globala börserna. (SvD)

KÖPARENS MARKNAD. Många mäklare uppger att bostadsmarknaden har börjat svalna i Stockholmsområdet. (SvD)

LADDBRÅK. Organisationer anmäler Trafikverket för diskriminering av elbilister, och anser att skyltningen till laddstationer inte är tillräcklig för att elbilisterna ska hitta dit. (SvD)

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.