Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-10-08

"Motvinden på väg att mojna" i tidigare utbombad aktie

wysiwyg_image

Kindred har gått kräftgång på Stockholmsbörsen under året, och även om utmaningarna i Sverige kvarstår och bolaget har tagit på sig en större administrativ kostym för tillväx, så har utsikterna förbättrats för den svenska speloperatören.

Det skriver Pareto i en analys och som Nyhetsbyrån Direkt rapporterat kort om tidigare på tisdagen höjs rekommendationen till köp från tidigare behåll, medan riktkursen justeras ned med 1 krona till 69 kronor.

"Vi anser fortfarande att Kindred är ett långsiktigt bra spel som nu är attraktivt prissatt om än med kortsiktiga tillväxtutmaningar", skriver Pareto.

Kindred fortsätter att kämpa på den svenska marknaden som tycks ha krympt med cirka 10 procent, och där låg kanalisering inom kasino och ett ATG som tar marknadsandelar bjuder på motstånd.

Den svenska marknaden utgör dock bara omkring 10 procent av Kindreds intäkter, och ska inte överskattas, menar Pareto som i stället ser den stabilisering av den nederländska verksamheten, som noterats, som viktigare för bettingoperatören.

Även Norge har uppvisat tecken på stabilisering och Storbritannien har möjlighet att uppvisa tillväxt för det tredje kvartalet. Tillsammans med en stabil vinsttillväxt i Frankrike och det faktum att Unibet nu gått live i USA, finns det tillväxtpotential för Kindred.

Hittills i år har Kindreds aktiekurs tappat närmare 32 procent. På måndagen stängde aktie på 55:74.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.