Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-09-28

MRG går med i EGBA

wysiwyg_image

Igår offentliggjordes att MRG går med i den europeiska organisationen för spel och betting, EGBA. Föreningens syfte är att ge ett välreglerat och attraktivt erbjudande till EU-medborgare.

Regleringens följder var en av de saker som diskuterades på den välbesökta årsstämman i våras i det som då hette Mr Green och som numera heter MRG.

Aktiespararnas ombud på årsstämman, Johnny Stenlund, ställde bland annat följande fråga kring regelefterlevnad: Hur följer ledningen att det ”höga säkerhetstänkandet” efterlevs ?

Vd Per Norman svarade att så sker genom regelbundna tester,  kontinuerlig översyn och regelmässig avrapportering. Han välkomnade det nyskapade regelverket som myndigheterna hade lanserat och som ska förse spelbolagen med klara och rättvisa regler.

Vd uttryckte för övrigt stor förnöjsamhet över MRG:s tillväxtresa under året som även avspeglades i lönsamhet och utveckling av börskursen. 

Aktiespararnas Johnny Stenlund frågade i det sammanhanget hur stor intjäningseffekt som VM i hockey respektive fotboll skulle få på intjäningen?

Vd underströk att VM förstås var en stor sak för spelbranschen, i synnerhet fotbolls-VM. Han trodde att det skulle få en märkbar betydelse för såväl omsättning som lönsamhet.

Aktiespararna undrade även över positioneringen i Uruguay.

Vd förklarade att MRG hade ”råkat”  ha en person i landet, men att Uruguay egentligen inte har någon större betydelse för MRG.

På sikt tror ledningen på USA som den mest spännande marknaden. De stora spelbolagen tittar på denna kontinent, medan däremot folkrika länder i Asien inte spås bli av så stor betydelse.

Författare och bevakare: Johnny Stenlund 

Författare Bolagsbevakningen

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.