Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2018-10-01

Musk slutar som ordförande – ger ljus framtidsbild för Tesla: ”Nära lönsamhet”

wysiwyg_image

Elbilstillverkaren Tesla är "mycket nära" att nå lönsamhet.

Det uppger vd och storägaren Elon Musk i ett internt meddelande till de anställda, rapporterar Bloomberg News på söndagen.

"Vi är mycket nära att nå lönsamhet och bevisa att nejsägarna har fel, /…/ Om vi alla gör vårt yttersta i morgon kommer vi att uppnå en episk seger bortom alla förväntningar", skriver Elon Musk med hänvisning till att söndagen är den sista dagen i kvartalet och sista chansen att nå produktionsmålen för kvartalet.

Elon Musk har tidigare utlovat att det tredje kvartalet ska bli "det mest fantastiska kvartalet" i bolagets historia.

Uttalandet följer på den uppgörelse Elon Musk nått med den amerikanska finansinspektionen SEC under helgen, enligt vilken han ska böta 20 miljoner dollar privat, medan bolaget betalar ytterligare 20 miljoner dollar. I uppgörelsen ingår också att Elon Musk avgår som styrelseordförande, men att han får stanna kvar på vd-posten.

Varken Tesla eller Elon Musk erkänner att något fel skulle ha begåtts när vd:n i augusti twittrade att han övervägde att köpa ut bolaget från börsen till kursen 420 dollar per aktie och att finansieringen för detta var säkrad.

"Detta är goda nyheter för alla Tesla-intressenter. Jag räknar med att aktien ska handlas upp rejält på detta", kommenterar Ben Kallo, analytiker vid Baird, för Bloomberg News.