Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-16

MYCRONIC: UPPSKJUTNA KUNDINVESTERINGAR TYNGDE ORDERINGÅNG 2 KV

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) En del av Mycronics kunder väljer att tillfälligt skjuta på sina investeringar som en följd av pandemin, vilket har påverkat andra kvartalets orderingång i Europa och USA.

Koncernens orderingång sjönk totalt sett med 28 procent till 651 miljoner kronor (901) under det andra kvartalet.

"Även om High Volume visar en stark orderingång på den kinesiska marknaden väger det inte upp den, på grund av nedstängningar, svaga marknaden i Europa och USA för division High Flex", skriver Mycronics vd Anders Lindqvist i delårsrapporten.

För affärsområdet Assembly Solutions som helhet, där divisionerna High Volume och High Flex ingår, minskade orderingången med 21 procent till 540 miljoner kronor (685) andra kvartalet.

Affärsområdet Pattern Generators, som präglas av naturliga variationer mellan kvartalen, har en stabil eftermarknad men hade inga systemordrar under kvartalet. Pattern Generators orderingång minskade med 49 procent till 111 (216) miljoner kronor.

I sitt vd-ord tar Anders Lindqvist också upp att bolaget kunde tillgodose en av sina kunders önskemål att tidigarelägga leveransen av en Prexision 10 vilket har bidragit positivt till utvecklingen under andra kvartalet.

"Dock motverkades den positiva effekten av den tidigarelagda systemleveransen av en uppskjuten större uppgradering där kunden på grund av covid-19 inte kunde genomföra installationen innan utgången av kvartalet", skriver Anders Lindqvist.

Vid 9.30-tiden på torsdagen hade Mycronic sjunkit marginella 0,2 procent till 180:40 kronor, på en börs som gick ned cirka 0,5 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.