Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-16

MYFC: UTÖKAR TIDIGARE EMISSIONSFÖRSLAG TILL 52 MLN KR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Bränslecellsbolaget Myfc utökar sitt tidigare emissionsförslag på totalt cirka 32 miljoner kronor till att i stället omfatta sammanlagt närmare 52 miljoner kronor. En ny europeisk investerare samt en representant för Myfc:s huvudägare har nämligen för avsikt att teckna aktier för totalt cirka 19 miljoner kronor.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Med anledning av detta ställs den extra bolagstämman den 24 juni in och en ny extra bolagsstämma kommer att hållas den 6 juli, där reviderade nyemissionsförslag läggs fram för beslut.

Den 4 juni föreslog styrelsen för Myfc en riktad nyemission till en grupp befintliga och nya europeiska investerare. Utöver detta föreslog en huvudägare en riktad nyemission till företagsledning och styrelse. På tisdagen meddelar styrelsen alltså att en ny europeisk investerare har för avsikt att teckna ytterligare cirka 9,3 miljoner aktier, samt att en styrelseledamot tillika representant för Myfc:s huvudägare avser teckna ytterligare närmare 0,5 miljoner aktier.

Villkoren kvarstår från de tidigare föreslagna riktade nyemissionerna: aktierna tecknas till ett pris av 2 kronor per aktie, vilket innebär en premium i jämförelse med stängningskursen den 15 juni om cirka 5 procent.

"Skälet till avvikelsen från aktieägarnas företrädesrätt är att bolaget är i behov av finansiering och att de teckningsberättigade har förklarat sig villiga att investera i bolaget på villkor till förmån för bolaget. Detta sammantaget med att en riktad nyemission innebär lägre kostnader och en snabbare process, talar för att det ligger i bolagets och aktieägarnas intresse att göra en nyemission med avvikelse från aktieägarnas företrädesrätt", skriver Myfc.

"Jag är glad att delge marknaden den goda nyheten att vi välkomnar en ny större ägare till Myfc och att vi fortsätter på den inslagna vägen av en omfattande strategisk tillväxtplan tillsammans med en accelererad kommersialisering av Myfc:s unika bränselcellsteknik", säger Markus Hermanek som är styrelseordförande i Myfc.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.