Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-06

Nanexa mottar ”Intention to Grant Notice” för patentansökan i Storbritannien

Nanexa har mottagit en så kallad ”Intention to Grant Notice” för en patentansökan i Storbritannien. ”Intention to Grant Notice” tillkännager att patentansökan nu anses vara redo för godkännande. Processen pågår dock fortfarande och det är i dagsläget inte möjligt att förutse när patent beviljas.

Samma patentansökan är också inlämnad som så kallad PCT-ansökan och en separat ansökan lämnas också in i USA.

Nanexas VD David Westberg kommenterar:

Patentansökan som vi nu erhållit ”Intention to Grant Notice” för avser en ALD-reaktor anpassad för kommersiell produktion av PharmaShell®-belagda läkemedel. ALD står för ”Atomic Layer Deposition” och är den kemiska processen vi använder för vår produktion av drug delivery-plattformen PharmaShell®.

För våra partnerprojekt och vårt egna produktprojekt NEX-18 är det av yttersta vikt att vi kan visa att vi i framtiden kan producera våra produkter i kommersiell skala. Med detta patent stärker vi vår position i samtal och förhandlingar med partners och det breddar även vår patentportfölj på ett betydande sätt.

Jag tycker att det är oerhört glädjande att vi har fått det här patentet godkänt i Storbritannien och hyser även förhoppningar om att patenteringsprocessen ska bli lyckad i andra länder och regioner.

För mer information kontakta:


David Westberg – VD, Nanexa AB (publ) 
Telefon: 0709 -42 83 03
E-post: david.westberg@nanexa.se
www.nanexa.com

Erik Penser Bank är bolagets Certified Adviser och nås på 08-463 83 00, e-post: certifiedadviser@penser.se

Om Nanexa AB (publ)


Nanexa AB är ett nanoteknologiskt drug delivery-företag som fokuserar på utvecklingen av PharmaShell® som är ett nytt och banbrytande drug delivery-system som bedöms ha en stor potential inom ett flertal substanstyper och indikationsområden. Inom ramen för PharmaShell® utvecklar Nanexa egna projekt och har samarbetsavtal med flera läkemedelsbolag, däribland AstraZeneca.

Bifogade filer


Nanexa mottar ”Intention to Grant Notice” för patentansökan i Storbritannien

Författare Nanexa

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.