Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-24

NCAB: RESULTATET EFTER SKATT BLEV 20,4 MLN KR 2 KV (NY)

(Tillägg: flera ställen i texten)

STOCKHOLM (Direkt) NCAB, som säljer mönsterkort, redovisar ett resultat efter skatt på 20,4 miljoner kronor för det andra kvartalet 2020 (23,5). Resultatet per aktie uppgick till 1:12 kronor (1:39).

Rörelseresultatet blev 48,1 miljoner kronor (35,7) och rörelsemarginalen var 8,3 procent (7,5).

Nettoomsättningen uppgick till 581 miljoner kronor (473). Ökningen kommer från förvärven av Flatfield och Bare Board Group. Tillväxten exklusive förvärv uppgick till -3 procent.

Orderingången var 486 miljoner kronor (450).

"Orderingången för jämförbara enheter minskade med 15 procent. På grund av pandemiutbrottet i Kina lade många kunder order tidigare än normalt för att säkra leveranser vilket gav en mycket stark orderingång under första kvartalet. Det syns nu i den lägre orderingången under andra kvartalet", skriver bolaget.

"Vårt bolag i Storbritannien har drabbats hårt av lägre försäljning till en kund inom transportindustrin. Utvecklingen för vår tyska verksamhet var dock fortsatt stark, liksom den i Norden, Kina och USA. I flera länder märks uppgångar både inom medtech och elektrifiering av fordonsindustrin. I Kina ökar vi våra leveranser till 5G-projekt", kommenterar vd Hans Ståhl.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.