Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-15

NCC: SÄLJER ROAD SERVICES SVERIGE OCH FINLAND TILL MUTARES

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Byggföretaget NCC har tecknat avtal om att avyttra den svenska och finska verksamheten inom division Road Services till det tyska investmentbolaget Mutares.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Affären beräknas få en marginellt negativ påverkan på resultatet och marginellt positiv påverkan på kassaflödet i det tredje kvartalet. Affären förutsätter sedvanlig anmälan till svenska konkurrensmyndigheter.

"Avyttringen av divisionen Road Services är en del i vår plan att fokusera på vår kärnverksamhet. Mutares kommer att kunna erbjuda den svenska och finska verksamheten en bra plattform för framtida utveckling", säger NCC:s vd Tomas Carlsson.

NCC kommunicerade i oktober 2018 ambitionen att avyttra divisionen Road Services. Verksamheten har enligt NCC få synergier med andra delar av NCC och har haft låg lönsamhet under ett antal år.

I december 2018 såldes den svenska vägsäkerhetsdelen, med namnet Viasafe Sweden, till Ramudden. Den 3 juli offentliggjorde NCC försäljningen av danska Road Services till Arkil.

NCC fortsätter med försäljning av Road Services begränsade kvarvarande verksamhet i Norge, uppger byggbolaget.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.