Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

NCC: SMÅ CORONAEFFEKTER VISAR STYRKA I ORGANISATIONEN - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NCC har inte märkt av några stora effekter av coronaviruset, vilket visar på styrkan i den decentraliserade organisationen.

Det säger vd Tomas Carlsson till Nyhetsbyrån Direkt.

"Vi är väldigt stolta över att varje projekt har lyckats hitta lösningar på de utmaningar som har mötts och lyckats upprätthålla produktionen och hur vi har lyckats upprätthålla kontakten med våra kunder under den här perioden", säger han.

Den "klassiska keynsianska lösningen på en finansiell kris" med stora infrastrukturprojekt för att ta ekonomin ur krisen ser Tomas Carlsson tecken på lite här och var.

"Men jag tycker det är viktigare att få i gång hela samhällsekonomin. Det är inte med de enstaka infrastrukturprojekten som vi driver en robust rörelse framåt utan det är att vi kan leverera till många kunder inom alla olika delar av samhället", säger han.

NCC rapporterade ett rörelseresultat på 483 miljoner kronor en ökning med 18 procent jämfört med andra kvartalet 2019, men 16 procent under väntade 575 miljoner enligt Infronts sammanställning av analytikerestimat. Omsättningen var 14.431 miljoner kronor (14.610) mot väntade 14.670.

"Jämfört med kvartal 2 förra året ökar vi resultatet 18 procent vilket jag tycker är viktigt. Vi fortsätter förbättringsresan på alla de byggande affärsområdena sen har vi ett lite sämre resultat i industri och det förklaras till stor del av osäkerheten och oron kring Nynäs tidigare i vintras och sjunkande bitumenpris i samband med det", säger Tomas Carlsson.

"Det viktiga är att resultatet förbättras vi har en stark orderstock och vi har ett bra kassaflöde i det här kvartalet", säger han.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.