Bli medlem
Bli medlem
lakareutangranser

Du är här

2021-11-02

NCC: STIGANDE PRISER INTE HAFT DIREKT PÅVERKAN ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NCC noterar god efterfrågan i samtliga marknader och rörelseresultatet ökade till följd av bättre resultat i entreprenadverksamheten och resultatavräknade fastighetsprojekt.

Det skriver byggbolagets vd Tomas Carlsson i rapporten för det tredje kvartalet.

Bolaget har likt många andra noterat stigande priser på insatsvaror och störningar i vissa leveranskedjor, än har dock det dock inte synts någon direkt påverkan i verksamheten.

Inom affärsområdet Industry beskrivs asfaltsverksamheten i Sverige, Norge och Danmark som stabil och förbättringsprogrammen som sjösattes för omkring ett år sedan ger resultat, enligt vd:n. Asfaltsverksamheten i Finland påverkar däremot resultatet negativt. Försäljningen av den finska asfaltsverksamheten förväntas ge en negativ resultateffekt i det fjärde kvartalet på 180 miljoner kronor, vilket tidigare meddelats.

"Under hela 2021 har resultatet i den finska asfaltsverksamheten försämrats och den kommer att vara förlustbringande under resten av året. Detta förklarar merparten av differensen till föregående år i affärsområdets resultat", skriver Tomas Carlsson.

Inom affärsområdet Property Development resultatavräknades tre fastighetsprojekt under kvartalet. NCC noterar vidare ett stort intresse för pågående kontorsprojekt på uthyrningsmarknaden och hos investerare.
Författare Direkt-SE