Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-21

NCC: "VAR ETT BRA KVARTAL" MEN FINNS MER ATT GÖRA ENLIGT VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) NCC befinner sig på rätt väg och det andra kvartalet var ett bra kvartal, men det finns mer att göra.

Det säger byggbolagets vd Tomas Carlsson till Nyhetsbyrån Direkt.

"I kvartalet kan man speciellt titta på orderingången, vi har ökande resultat i alla entreprenadaffärsområden, vi har bra uthyrning i kvartalet på fastighetsutvecklingssidan", säger han.

De tre entreprenadaffärsområdena Building Sweden, Building Nordics och Infrastructure levererade alla en förbättrad marginal som också var klart bättre än analytikernas förväntningar.

"Vi har jobbat väldigt systematiskt under flera år med att förbättra underliggande kvalitet i projekten med fokus på selektiv anbudsgivning, med fokus på genomförande och hur vi ser till att vi driver projekten bättre. Det har tagit viss tid men vi ser att det kommer kvartal för kvartal", säger han och fortsätter:

"Utan att på något vis hävda att det aldrig ska komma något bakslag så har vi betydligt bättre underliggande kvalitet och det här ska vara bestående och jag tror att vi kan göra det ännu bättre framöver. Det kommer successivt eftersom vi tagit bättre projekt och vi genomför dem", säger han.

Inom Property Development har NCC under kvartalet noterat stark uthyrning.

"När vi tidigare år och före pandemin hade uthyrning på den här nivån har det oftast drivits av en stor uthyrning till ett huvudkontor någonstans som tog en hel byggnad eller huvuddelen av en byggnad. Det här kvartalet är det inget enstaka stort kontrakt som driver uthyrningen utan det är många kontrakt i hela verksamhetsområdet", säger han.

Under året har NCC likt många andra bolag noterat prisökningar på insatsvaror, men det har kunnat hanteras i projekten.

"Vi hanterar det här, vi hanterar de befintliga kontrakt vi har och framåt. Både i termer av att vi kan reglera det inom våra kundavtal och även i termer av att vi har stora avtal med våra leverantörer. Sen tar vi naturligtvis hänsyn till det framåt", säger han.
Författare Direkt-SE