Du är här

2017-09-05

Nedåt i Asien

wysiwyg_image

Asienbörserna rörde sig generellt något uppåt på tisdagen, medan Tokyo- och Seoulbörserna gick motströms och backade i takt med dels en något stärkt yen, dels fortsatt oro kring Nordkorea. Amerikansk vägledning från måndagen saknades eftersom Wall Street höll helgstängt (Labor Day).

"Marknaden är lite tudelad. Det finns en insikt om att svansriskerna (risken för att sällsynta och mycket negativa händelser inträffar, red anm) är ganska stora, så om något dåligt händer är folk dåligt förberedda, men de satsar också emot detta, och det är exakt därför de köper dipparna", analyserade Mizuho Banks makro- och strategichef Vishnu Varathan läget i Bloombergs tv-kanal.

Enligt vad Asian Business Daily rapporterade på tisdagen med hänvisning till ej namngivna underrättelseofficerare råder hög sannolikhet för att Nordkorea kommer att avfyra en interkontinental ballistisk robot före lördagen (9 september).

USA:s president Donald Trump har enats med sin motsvarighet i Sydkorea, presidenten Moon Jae-In, om att "maximera trycket på Nordkorea" genom att använda alla tillgängliga medel, enligt ett uttalande från Vita Huset. Samtidigt har USA:s FN-ambassadör Nikki Haley i ett tal krävt starkast möjliga FN-sanktioner.

Sektorvis gick IT och finans bäst i Asia Apex 50-indexet, samtidigt som infrastruktur- och industribolag gick sämst.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.