Du är här

2017-09-22

Nedåt på Wall Street

wysiwyg_image

Börserna i New York stängde i minus på torsdagen, när marknadsaktörer tog in onsdagens besked från Federal Reserve.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned med 0,2 procent till 22.360 och det bredare S&P 500 sjönk med 0,3 procent till 2.501. Tekniktunga Nasdaq noterades 0,5 procent lägre till 6.423.

Inom S&P 500 var finans och industri de enda sektorerna med positiv utveckling medan dagligvaror och telekom presterade sämst.

Ledande bland industribolagen var Honeywell International och General Electric, med uppgångar om 1,6 respektive 1,8 procent. General Electrics vd John Flannery meddelade på torsdagen att bolagets privata Jet-plan kommer att säljas för att minska på utgifterna.

Grafikkorttillverkaren Nvidia tappade 2,7 procent sedan tv-kanalen CNBC rapporterat att elbilstillverkaren Tesla valt att arbeta med Nvidias konkurrent AMD om ett chip för självkörande bilar. AMD föll 2,4 procent och Tesla var ned 2 procent.

Oljebolaget Anadarko Petroleum steg 8,2 procent. Bolaget tillkännagav på torsdagen att det kommer att genomföra aktieåterköp för 2,5 miljarder kronor. Branschkollegan Marathon Oil noterades 2,5 procent upp. Samtidigt retirerade Range Resources omkring 2,4 procent medan jätten Exxon Mobil var 0,8 procent lägre.

Streamingjätten Netflix lyfte 1,8 procent. Buckingham Research Group tog under natten till torsdagen upp aktien till bevakning med en köprekommendation.

Fed beslutade på onsdagen att lämna Fed funds-räntan oförändrad och meddelade att centralbanken i oktober kommer att inleda en "normalisering" av balansräkningen. Den kommer att ske såsom beskrevs i juni, vilket innebär att värdepapper för 10 miljarder dollar per månad får förfalla utan att reinvesteras.

Beskedet gav dollarn sin starkaste skjuts sedan januari på onsdagen, men på torsdagen föll valutan tillbaka något.

Torsdagens statistik visade att antalet nya arbetslösa sjönk oväntat med 23.000 personer till 259.000 förra veckan.

FHFA husprisindex steg mindre än väntat och ledande indikatorer ökade lite mer än förutspått.

Dessutom kom Philadelphia Fed Index in starkare än i september och steg till 23,7 från 18,9 i augusti, väntat var en nedgång till 17,1, enligt Bloomberg News enkät.

Räntan på den amerikanska tioåriga statsobligationen var upp 1 punkt till 2,28 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.