Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-18

Negativ börsöppning väntas

wysiwyg_image

Stämningen drogs ned av ett stigande antal covid-19-fall i många delar av världen. Samtidigt dämpades det negativa sentimentet något av signaler om framsteg i förhandlingarna om ett nytt amerikanskt stimulanspaket.

Gamingbolaget Stillfront kan hamna i fokus efter att ha gjort två förvärv och SBB:s intåg i Offentliga Hus utlöser budplikt.

Vid 8.30-tiden indikerade förhandeln hos IG-Markets en nedgång för OMXS30 med 0,4 procent. Bland de europeiska terminerna var vid samma tidpunkt tyska DAX-indexet och franska CAC40 båda ned 0,3 procent.

I Asien hade Tokyobörsen gått ned 0,2 procent och Hongkong backat 0,8 procent. Nyheten om att USA:s handelsdepartement kommer att svartlista ytterligare drygt 60 kinesiska företag och institutioner kan ha tyngt.

Terminerna för USA-börserna pekade tidigt på fredagen ned, efter att de ledande amerikanska indexen stängt upp 0,5-0,8 procent på torsdagen.

På vaccinfronten kommer det amerikanska läkemedelsverket FDA kunna ge klartecken för Modernas MRNA-vaccin på fredagen, efter att expertkommittén sammanträtt på torsdagen.

Gamingbolaget Stillfront meddelade under natten mot fredagen att det har förvärvat Sandbox Interactive samt Super Free Games för totalt cirka 2,6 miljarder kronor. Förvärven beräknas bidra med 1,5-2,0 miljarder kronor i omsättning och med 350–450 miljoner kronor i ebitda under 2021.

SBB har förvärvat 54,3 procent av aktier och röster i Offentliga Hus i Norden, som noterades på First North i oktober, vilket utlöser budplikt. Parterna har kommit överens om ett pris om 15:40 kronor per aktie i Offentliga Hus och ska erläggas med 10:78 kronor kontant och 4:62 kronor med nyemitterade D-aktier i SBB.

Forskningsbolaget Camurus meddelar att den schweiziska läkemedelsmyndigheten har godkänt Buvidal vecko- och månadsdepåer av buprenorfin för behandling av opioidberoende hos vuxna och ungdomar från 16 år.

Powercell har fått en order på ett MS-100 bränslecellssystem från det australiensiska bolaget ENGV för leverans under första kvartalet 2021.

Hexagon förvärvar Oxblue vars omsättning för 2020 förväntas uppgå till cirka 37 miljoner euro.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.