Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-13

NeoDynamics demonstrerar NeoNavia live på kongresser

NeoDynamics har under september demonstrerat sitt nya biopsisystem NeoNavia på vetenskapliga kongresser i Österrike och Schweiz. Läkare tog emot systemet mycket väl vid kongresserna som markerade en återgång till en mer normal marknad.

"Vi är glada över att äntligen kunna demonstrera vårt nya biopsisystem NeoNavia för en bredare publik på dessa två kongresser, vilket är det vanliga tillvägagångssättet när man introducerar en ny produkt på marknaden. Teamet har interagerat med läkare verksamma vid ett brett spektrum av kliniker och har fått mycket positiv feedback på vårt nya system", säger VD Anna Eriksrud.

På grund av pandemin har NeoDynamics hänvisats till att huvudsakligen demonstrera NeoNavia vid workshops arrangerade specifikt för vissa kliniker. Möjligheten att demonstrera systemet för ett bredare grupper av specialistläkare förväntas underlätta den pågående lanseringen av systemet. De två årliga senologikongresserna fokuserar på bröstvetenskap och samlar specialister från de båda länderna. Förutom demonstrationer arrangerade NeoDynamics en workshop och gjorde även en vetenskaplig posterpresentation vid evenemangen.

"Vi är glada över det stora intresset för NeoNavia och hur väl produkten tas emot. Läkare är imponerade av systemets mångsidighet och hur lätt det är att hantera och var riktigt entusiastiska över storleken på vävnadsproverna", säger Country Manager Renate Reiss.

NeoNavia är ett nytt biopsisystem med en innovativ pulsteknologi för ultraljudsledd vävnadsprovning. Det är utformat för att erbjuda kliniker och patienter exakt lesionsinriktning och hög vävnadsutbyte för korrekt diagnos och individualiserad behandling.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Anna Eriksrud, VD NeoDynamics AB (publ), telefon 0708 444 966 eller e-post anna.eriksrud@neodynamics.com,

Om NeoDynamics

NeoDynamics AB (publ) är ett svenskt medicintekniskt företag som arbetar med att förbättra diagnostik och behandling av cancer. Företagets första produkt NeoNavia® som är ett nytt pulsbiopsisystem för ultraljudsledd vävnadsprovtagning introduceras nu till marknaden. Biopsisystemet bygger på en patenterad pulsteknik som baseras på forskning vid Karolinska Institutet i Sverige. NeoNavia® utvärderas för diagnostik av bröstcancer på ledande kliniker i Storbritannien, Tyskland och Sverige. Pulsbiopsisystemet har använts för vävnadsprovtagning i bröst och lymfkörtlar på över 500 patienter.

Om NeoNavia

NeoNavia är ett modernt biopsisystem med en helt ny patenterad pulsteknik som är avsett att användas för ultraljudsledd vävnadsprovtagning. Det består av en basenhet, en handenhet och tre typer av biopsinålar. Respektive nåltyp drivs av den nya pulstekniken som ger en mer kontrollerad nålinförsel och exakt placering av nålen i tumören samtidigt som den möjliggör vävnadsprover av hög kvalitet från både bröst och lymfkörtlar. Pulsbiopsisystemet NeoNavia är utformat för att erbjuda läkare och patienter en precis och vederhäftig vävnadsprovtagning som möjliggör en korrekt diagnos och individualiserad behandling.

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.