Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-12

NET GAMING: SPÅR JUST EBITDA 2,1 MLN EUR 2 KV, OMORGANISERAR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Net Gaming, som på olika sätt är verksamma inom betting, räknar med att intäkterna kommer uppgå till 3,6 miljoner euro under det andra kvartalet, 4 procent högre i jämförelse med jämförelsekvartalet. Justerad ebitda förväntas bli 2,1 miljoner euro, 4 procent högre i jämförelse med samma kvartal förra året.

Det framgår av ett pressmeddelande.

Bolaget befinner sig i en intensiv transformationsfas, efter att Robert Andersson tillträtt som vd, skriver bolaget.

Under det andra kvartalet har omorganisationen av verksamheten samt omvandlingen till Acroud AB påbörjats. Omorganisationen innebär bland annat en avveckling av det svenska kontoret och att en centralisering till Malta genomförs "för att skapa en effektivare och mer kostnadseffektiv organisation."

Omorganisationen medför årliga besparingar om 0,3 miljoner euro med full effekt från tredje kvartalet. Omorganisationen medför engångskostnader om 0,5 miljoner euro under andra kvartalet 2020, vilka belastar det operativa resultatet (ebitda).

Bolaget har även beslutat att skriva ned tillgångar relaterade till varumärket Pokerloco om 0,5 miljoner euro som inte kommer att inkluderas i den nya tillväxtstrategin. Parallellt har refinansiering säkerställts under det andra kvartalet, vilket även medfört engångskostnader om cirka 0,3 miljoner euro.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.