Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-21

NET INSIGHT: MARKNADSSITUATIONEN GRADVIS FÖRBÄTTRAD - VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Net Insight gjorde ett relativt bra andra kvartal givet de externa omständigheterna, sammanfattar bolagets vd Crister Fritzson i delårsrapporten.

"Osäkerheten relaterad till covid-19 var hög under inledningen av andra kvartalet. En gradvis förbättrad marknadssituation, flera större affärer och aktiva kostnadsåtgärder ledde till ett positivt resultat för kvartalet", skriver han.

Den stora osäkerheten som rådde i början av april har gradvis reducerats i takt med att länder börjat lätta på restriktioner och många sportligor startat om mot slutet av kvartalet.

"Större evenemang som OS och Fotbolls-EM har skjutits upp med negativ påverkan på intäkterna under kvartalet, dock har de flesta av dessa affärer skjutits fram snarare än avbokats", skriver Crister Fritzson som menar att större ligor på sikt har ett fortsatt behov att expandera sina medianät för att möta ökade kapacitetskrav och nämner att bolaget under andra kvartalet vunnit nya affärer för sportligor i både Europa och Nordamerika.

Net Insight bedömer dock att den lägre generella aktiviteten inom live-evenemang har fortsatt negativ påverkan på kunderna inom tjänsteleverantörssegmentet. Vidare har reserestriktioner fortsatt negativ påverkan både för nykundsbearbetning och testning/installation av fysiska produkter.

"Vi har vidtagit åtgärder för att reducera kostnader, inklusive korttidspermitteringar av personal i Sverige. För att öka takten i vår Nimbrautveckling återgick en stor del av utvecklingsteamet till full arbetstid mot slutet av kvartalet. Vårt huvudscenario är fortfarande en gradvis och långsam återhämtning från det tredje kvartalet och framåt", skriver Net Insight-chefen.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.