Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-06-30

Net Trading Group AB: Förändringsvindar inom NTG

Net Trading Group NTG AB (publ) (`NTG' eller `Bolaget') meddelar att mot bakgrund av personliga familjeangelägenheter för nuvarande VD, utses idag Lars Christian Beitnes till ny VD.

 

Beitnes har en företags- och finansiell bakgrund. Han har skapat en koncern avseende företagstjänster som finns i sju europeiska jurisdiktioner och har grundat två hedgefonder. Han har erfarenhet av M&A-transaktioner som VD och ordförande för börsnoterade företag och har varit aktiv inom kapitalanskaffning, M&A-aktiviteter och affärsutveckling inom geotermisk industri sedan 2007.
 

  • Lars Christian Beitnes är en fantastisk VD för Bolaget. Han är bokstavligen Mr. Rock Energy, efter att ha arbetat med och utvecklat Bolaget under många år. Hans expertis inom både den finansiella och geotermiska sfären kommer säkerligen ge oss den hastighet vi behöver för att kunna uppnå vår målsättning om att bli en global ledare i den geotermiska sfären, säger Reidar Michaelsen, ordförande i NTG.

NTG har gjort två företagsförvärv med ett antal unika teknologier relaterade till energi och energibesparing - som gör det möjligt för oss att följa energi genom hela produktionskedjan från vår egen elkraftstation till våra smarta uttag. Kombinationen erbjuder möjligheter som saknar motsvarighet. 

Jag har varit engagerad i den geotermiska industrin i 14 år och jag är väldigt glad över att vara del av en av de första listade geotermiska koncernerna. Geotermisk energi spelar en viktig roll i den framtida energimixen eftersom det är det enda alternativet till stabil, förutsebar och evig energiförsörjning på en 24/7 basis, säger den nya VD:n Lars Christian Beitnes.

Rock Energy - evigt, rent, lokalt och oberoende dygnet runt

NTG äger Rock Energy Group ('Rock Energy'), ett nordeuropeiskt företag med förnybar och hållbar energi som producerar värme, kylning och energi från djupa energibrunnar och erbjuder lösningar för oberoende och lokal energiproduktion, vilket är kostnadseffektivt jämfört med energi från större distributionsnät.
  

För närvarande tas ett massivt steg på energimarknaden mot oberoende energiproduktion utanför nätet. Parallellt finns det en stor rörelse mot produktion av förnybar energi. Alla energianvändare som vill använda förnybar energi letar efter alternativ som är oberoende av väderförhållanden och råvarupriser. Framförallt drömmer de om tillgänglighet dygnet runt - 24/7. Rock Energys energikällor uppfyller - exklusivt - alla ovan nämnda önskemål. Rock Energy är den första drivkraften i det djupare platsoberoende utrymmet med patenterade teknologier, inklusive flera anläggningsskydd, innovativa patenterade borr- och kompletteringsdesigner, teknik för övervakning av geotermiska reservoarer och verktyg för att se framåt borrkronan, loggning, kartläggning och övervakningsverktyg för geotermiska källor.

Rock Energys patenterade teknik är utvecklad för betydligt djupare borrhål än dagens konventionella geotermiska värmesystem, vilket resulterar i betydligt högre energiproduktion.
Denna form av förnybar energi skiljer sig från vind- och solkraft eftersom den ger baslastenergi, som fungerar 24/7.

Rock Energy har världsledande och banbrytande teknik för djupa energibrunnar, som är den enda verkliga miljövänliga ersättaren för olja, gas, kol och kärnkraft.

Rock Energys energilösningar orsakar inga luftföroreningar, vatten eller land och kan hållas i drift dygnet runt med en förväntad livslängd på över 50 år.

Jag tror att NTG:s dotterbolag Rock Energy är unikt positionerat för att bli en nyckelaktör för att förse världen med oändlig energi från platsoberoende djupa energibrunnar och jag är glad över att få möjlighet att bidra med min företags- och finansiella erfarenhet till teamets starka kompetenser inom geologi, borrning och energi, tillägger Beitnes.

Lightcircle - framtidens energianvändning
NTG äger Lightcircle of Norway ('Lightcircle'), ett nordiskt hållbart energiföretag som kontinuerligt utvecklar och producerar smarta uttag, för närvarande som en serie elektroniska konsumentvaror. Flera av produkterna, såsom Kokong- och Varsku-serien är prisbelönta. Lightcircle pionjerar nu denna teknik i sin egen version av det framtida vägguttaget för att förbättra säkerhet och hållbar energiförbrukning överallt där ström förbrukas, hemma, i kontorsbyggnader, hotell eller någon annanstans.

Produkterna som Lightcircle utvecklar gör laddningsvanor irrelevanta och tar ut "den mänskliga faktorn" genom att tillhandahålla smarta, enkla, säkra och hållbara enheter utan att användarna själva behöver förändra något.

Produkterna är lika effektiva oavsett vem som använder dem - ett litet barn, en teknisk nybörjare eller en äldre pensionär på ett vårdhem. Så, mer än någonting annat, är produkterna med Lightcircles underliggande teknik, utvecklad i Kongsberg i Norge, inspirerad av mänsklig natur.

NTG följer en konstant kraft i hela kretsen genom AI 24/7

Båda företagen är unikt positionerade, båda som en smart producent av smarta uttag och en distributör av evig, kostnadseffektiv, miljövänlig energi dygnet runt.

Genom att kombinera produktmixen för båda företagen kan större utvecklare nu utveckla områden där det inte finns något elnät och världen kan möta framtiden mindre bekymrad över oförutsägbara energikostnader och instabila och överbelastade nät.
 

Lightcircle använder artificiell intelligens och maskininlärning för att spåra och optimera energiförbrukningen och minska risker, bygga en egen databas och därigenom utveckla en toppmodern informationsdistributionslösning som ingen av världens energiproducenter är nära att kunna göra själva.
 

Om vi gör saker på rätt sätt kan vi skriva historia. Vi vill initiera förbättrad investerarkommunikation inkluderat att ordna kapitalmarknadsdagar och ändra NTGs profil för att återspegla den nuvarande verksamheten i koncernen, avslutar Beitnes.

För ytterligare information, vänligen kontakta:

Reidar Michaelsen, Ordförande

Telefon: +47 930 58 995

Email: ir@ntginvestor.se

Denna information är sådan som Net Trading Group NTG AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom ovanstående kontaktpersoners försorg, för offentliggörande den 30 juni 2021, kl. 21:30 (CEST).

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.