Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-23

NEW YORK: APPLE BLAND VINNARNA, STARK BÖRS, S&P500 +0,7% (OMS)

(Omsändning: skickades första gången på måndagskvällen)

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna handlades upp på måndagen trots oroväckande signaler om en andra virusvåg efter indikationer om ökad spridning i USA. Teknikbolag som Apple, Microsoft och Netflix bidrog till den starka utvecklingen.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 0,6 procent till 26.025. Det bredare S&P 500-indexet ökade 0,7 procent till 3.118, medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var upp 1,1 procent till 10.056.

Apple lanserade flera nya programvaruversioner under måndagen, däribland den senaste versionen av Iphone-programvaran Ios. Apple meddelade även att man i framtiden kommer att börja använda sina egna chips till Mac-datorer i stället för Intels. Vidare har Cowen höjt riktkursen för Apple till 400 från 335 dollar och aktien steg 2,6 procent till 359 dollar.

Bland övriga teknikbolag steg Microsoft 2,8 procent medan Netflix var upp 3,1 procent.

Flygbolaget American Airlines handlades ned 6,8 procent. Bolaget söker 3,5 miljarder i finansiering för att förbättra sin likviditet, delvis genom en emission av 1,5 miljarder dollar i form av nya aktier. Resterande belopp väntas i form av konvertibler med en femårig löptid.

Virgin Galactic, som planerar att genomföra rymdresor, har nått ett avtal med Nasa som tillåter bolaget att träna "civila astronauter" för resor till den internationella rymdstationen. Aktien var upp 16 procent.

Detaljhandelskedjan GAP blev höjd till övervikt från tidigare undervikt av Wells Fargo. Banken pekade på att marknaden inte tittat närmare på bolagets fastighetstillgångar och varumärken. GAP-aktien var upp 8,8 procent.

Vätgaslastbilsutvecklaren Nikola fick en neutral rekommendationen av JP Morgan när banken inledde bevakning av bolaget. Analytikern menar att aktien är värd 45 dollar. Aktien handlades dock upp 6,2 procent till 70 dollar.

Medicinteknikbolaget Sintx Technologies rusade 160 procent efter att bolaget meddelat att covid-19 "inaktiverades" när det exponerats mot bolagets framtagna pulver i en kontrollerad laboratoriestudie.

WTI-oljepriset steg ett par procent under måndagen och tog sig över 40 dollar för första gången sedan mars.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var upp 1 punkt till 0,71 procent.


Graf: S&P500-index, måndagen den 22 juni

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.