Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-04

NEW YORK: APPLE VISAT INTRESSE FÖR TIKTOK, S&P500 +0,2%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York fortsatte handeln uppåt under tisdagen. En ny motståndare för Microsoft om köpet av Tiktoks amerikanska verksamhet ankom i form av Apple.

Vid 17.20 var Dow Jones storbolagsindex upp med 0,5 procent till 26.790. Det bredare S&P 500-indexet steg 0,2 procent till 3.302, samtidigt som teknikorienterade Nasdaqs kompositindex hade ökat 0,1 procent till 10.917.

Demokrater och Trump-administrationen meddelade att diskussionerna om ett nytt stimulanspaket var produktiva, men utan resultat. Anledningen är att parterna "har sina olikheter".

Apple har, likväl Microsoft, uttryckt intresse för att köpa Tiktoks amerikanska verksamhet, vilket gav skjuts åt aktien som steg runt procenten. Microsoft, som först uttryckte intresse för appen, backade dock 2,2 procent.

Axios-reportern som var först med uppgifterna följde dock snabbt upp med en kommentar från en talesperson för Apple som dementerade uppgifterna om att man var intresserade av att köpa Tiktok.

Bland enskilda aktier riskerar Twitter att bli bötfällda om 250 miljoner dollar av konkurrensverket FTC. Motiveringen för boten är att Twitter använt sig av kundinformation i riktad annonsering. Aktien steg dock 0,3 procent, efter att ha pendlat kring nollstrecket.

Flygbolaget Boeing fick av den amerikanska luftfartsmyndigheten FAA fyra designförändringar till problemmodellen Boeing 737 MAX. Nyheten fick Boeings aktie att lyfta 1,2 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 3 punkter till 0,53 procent.

Graf: S&P500-index, tisdagen den 4 augusti

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.