Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-27

NEW YORK: BLANDAD UTVECKLING, TIFFANY STEG, S&P 500 -0,3%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De ledande USA-börserna rörde sig i olika riktningar på tisdagen. Investerare fortsatte att noga bevaka det stigande antalet covid-19-fall och eventuella åtgärder för att dämpa nivån från myndigheter i USA och Europa. Avsaknaden av nyheter om eventuella framsteg i förhandlingarna om ett amerikanskt stimulanspaket tyngde sentimentet.

Vid stängning hade Dow Jones industriindex backat 0,8 procent till 27.463 medan det bredare S&P 500 var ned 0,3 procent vid 3.391. Nasdaqs kompositindex stärktes 0,6 procent till 11.431.

Källor till Financial Times uppgav att lyxkonglomeratet LVMH nu för samtal med smyckesbolaget Tiffany, som gäller villkoren för det planerade och omdiskuterade uppköpet. LVMH gick i november i fjol ursprungligen med på att betala 135 dollar per aktie för Tiffany, men sedan pandemin covid-19 drog in har det franska bolaget velat ha priset på Tiffany nedjusterat. Tiffany steg 4,9 procent till 128:86 dollar.

Läkemedelsjättarna Eli Lilly, Pfizer och Merck kom samtliga med kvartalsrapporter på tisdagen. Merck stack ut med sin rapport som överträffade förhandstipsen både på vinst- och försäljningsraden. Merck höjde också sina helårsprognoser och aktien steg 0,5 procent.

Eli Lilly backade däremot 6,9 procent. Vinsten såväl som intäkterna var svagare än väntat och bolaget sänkte sin vinstprognos för helåret.

Pfizers kvartalsvinst var i stort sett i linje med konsensus och bolaget snävade in sina helårsprognoser. Aktien handlades ned 1,3 procent.

Caterpillar, som bland annat tillverkar anläggningsmaskiner och motorer, noterades 3,2 procent lägre trots att rapporten innehöll ett högre resultat och bättre försäljning än vad analytikerna hade räknat med för kvartalet.

Chipföretaget AMD har tecknat avtal om förvärv av den amerikanska konkurrenten Xilinx i en affär där köpeskillingen består av aktier och värderar Xilinx till 35 miljarder dollar. Xilinx steg 8,6 procent och AMD backade 4,1 procent. Det har på sistone förekommit medieuppgifter om en möjlig affär.

Twilio, som är verksamt inom molnbaserade kommunikationstjänster och är sektorkollega till svenska Sinch, rapporterade på måndagskvällen högre intäkter för det tredje kvartalet än vad analytikerna hade räknat med. Twilio-aktien tappade dock 4,8 procent.

Industrikonglomeratet 3M backade 3,1 procent medan Xerox sjönk 2,1 procent efter sina rapporter.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 3 punkter till 0,77 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.