Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-24

NEW YORK: DELL MOT STRÖMMEN NÄR BÖRSEN VÄNDER NED, S&P500 -1,5%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna inledde med sjunkande kurser på onsdagen efter en positiv start på veckan. Uppgifter om att USA kan komma att införa tullar på varor med ett värde på 3,1 miljarder från länder i Europa bidrog till oro bland investerare.

Vid 16.15-tiden var Dow Jones storbolagsindex ned 1,7 procent till 25.700. Det bredare S&P 500-indexet backade 1,5 procent till 3.083, medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var ned 1,1 procent till 10.018.

Ett ökande antal nya virusfall i USA bidrog även till det negativa sentimentet.

Bland enskilda bolagsnyheter var datortillverkaren Dell upp 8 procent. Bolaget undersöker möjligheterna till en försäljning av Vmware för upp till 50 miljarder dollar. Evercore-analytikern Amit Daryananis "summa-av-delarna"-värdering för Dell pekar på ett värde mot 80 dollar per aktie, att jämföra med nuvarande kurs på runt 53 dollar.

Kryssningsbolaget Carnival sjönk 8,5 procent. Bolaget har fått sin kreditrating sänkt till BB- från tidigare BBB-, och krediterna betraktas nu som "skräpobligationer".

Sektorkollegorna Norwegian Cruise Line och Royal Carribean var båda ned drygt 9 procent.

Apples underleverantör Dialog Semiconductor har upplevt en ökad efterfrågan på bolagets produkter till följd av den nya "arbeta och studera hemma-kulturen". Apple-aktien handlades dock ned 0,5 procent.

Unilever var ned 0,7 procent. Enligt Bloomberg News ska flera potentiella budgivare ha närmat sig bolaget för att köpa te-verksamheten, med varumärken som Lipton och Pure Leaf. Bland de potentiella budgivarana återfanns riskkapitalbolagen KKR, Blackstone och Bain Capital.

Placingen, av bland annat Softbanks aktier, i telekombolaget T-Mobile sattes till 103 dollar per aktie, att jämföra med torsdagens stängningskurs om 107:16. Aktien var ned 1,1 procent till drygt 106 dollar.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 1 punkt till 0,71 procent.


Graf: S&P500-index, onsdagen den 24 juni

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.