Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-13

NEW YORK: JOHNSON & JOHNSON LÄR BACKA EFTER VACCINBIVERKNING

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) New York-börserna såg på tisdagen ut att inleda dagen i olika riktningar, då Nasdaqterminen steg medan övriga gick i sidled eller lätt nedåt.

Före öppning kom statistik som visade att konsumentpriserna i USA i mars steg med 2,6 procent jämfört med samma månad i fjol. Inflationen var därmed snäppet högre än de 2,5 procent analytikerna i snitt hade räknat med, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex sjunkit 0,2 procent och S&P500-terminen var oförändrad. Terminen för Nasdaq 100 steg 0,5 procent.

På Asienbörserna syntes på tisdagen en blandad tendens, men med övervägande uppgångar. I Europa var de ledande indexen mestadels något upp inför USA-öppningen.

I läkemedelssektorn tappade Johnson & Johnson 2,5 procent i handeln inför öppning, sedan den amerikanska läkemedelsmyndigheten FDA ombett delstaterna att pausa användningen av bolagets vaccin mot covid-19. Skälet är att sex personer i USA utvecklat en ovanlig åkomma med blodproppsbildning. I sektorn steg Moderna, en annan tillverkare av covid-vaccin, med drygt 6 procent i förhandeln.

Fedex adderade drygt 1 procent inför öppning efter att Keybanc höjt aktien till övervikt. Motiveringen var att Fedex bedöms kunna öka sina volymer även om handeln återgår till en större andel fysisk shopping.

En höjd rekommendation, av Jefferies till köp, fick också resetjänsten Booking och även här var det förväntningar om ökat privatresande som låg bakom. Aktien stärktes något i förhandeln.

Industrikonglomeratet Honeywell handlades upp i förhandeln och steg cirka en halv procent. Aktien har fått en köprekommendation av Deutsche Bank, som anser att Honeywell underskattas av investerarna trots att en ekonomisk återhämtning är på väg.

Bettingbolaget Draftkings diskuterar ett förvärv av mediabolaget Action Network, uppgav sajten Axios med hänvisning till insatta källor. Draftkings har varit på frammarsch inom mediaförvärv och så sent som i förra veckan köptes VISN (Vegas Stats & Information Network) som är en tv- och streamingkanal inom sportbetting. Draftkings steg runt 1 procent i förhandeln.Noteringar klockan 14.45
(jämfört med nivån vid USA-stängning förgående handelsdag)

Terminen för DJIA -0,22%
Terminen för S&P 500 -0,01%
Terminen för Nasdaq 100 +0,52%
2-åriga USA-räntan +0,0001 till 0,1709%
10-åriga USA-räntan -0,0123 till 1,6623%
Olja, US WTI +1,01% till 60:30 dollar/fat
Olja, Brent +1,07% till 63:96 dollar/fat
EUR/USD +0,0015 till 1:1927

Källa: Infront


Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.