Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-10-28

New York: Skarp nedgång med teknikbolagen i fokus

wysiwyg_image

USA-börserna backade på bred front när handeln inleddes på onsdagen. Investerarna fortsatte att följa det brant stigande antalet covid-19-fall i många länder och dessutom vilka åtgärder som planeras för att hejda utvecklingen i USA och Europa. Dessutom funderade många över tänkbara utfall i nästa veckas presidentval.

Omkring klockan 15.25 hade Dow Jones industriindex backat 2,7 procent till 26.738 medan det bredare S&P 500 var ned 2,7 procent vid 3.299. Nasdaqs kompositindex tappade 2,9 procent till 11.097.

Bland bolagen i fokus fanns Microsoft, efter att ha gjort investerare besvikna med sin guidning i tisdagskvällens rapport. Microsoft rapporterade ett resultat som var högre än analytikerna i snitt räknat med, men bolagets guidning för intäkterna under innevarande kvartal var under konsensus. Aktien tappade 3,8 procent.

Även andra teknikaktier kommer att få uppmärksamhet. I den amerikanska senaten inleddes på onsdagen en hearing med Twitters vd Jack Dorsey, Facebooks vd Mark Zuckerberg och Alphabets vd Sundar Pichai, gällande en lagparagraf som hittills har hjälpt till att skydda onlineplattformar från ansvar för användargenererat innehåll.

Boeings förlust för det tredje kvartalet var klart mindre än befarat och även bolagets intäkter var bättre än väntat. Boeing uppgav i sin rapport att det räknar med att ha en personalstyrka på 130.000 vid slutet av 2021, vilket skulle innebära en minskning med cirka 11.000 mot i dag. Aktien var ned 2,9 procent.

General Electric steg 7,6 procent efter sin rapport. Bolaget lyckades visa upp en liten vinst för det gångna kvartalet, medan analytikerna hade räknat med en liten förlust. Bolaget uppgav att det är på rätt väg i sitt arbete med att kontrollera kostnaderna.

Solenergibolaget First Solar överträffade med stor marginal analytikernas vinstprognoser på 0:61 dollar per aktie med sitt resultat, som blev 1:45 dollar. Även intäkterna var klart över förväntan och bolaget sade att dess resultat inte sett någon betydande inverkan från pandemin. Aktien lyfte 13 procent.

Efter stängning på onsdagen väntas rapporter från bland andra Ford, Etsy, Pinterest och Gilead Sciences. Fram till tisdagen har bolag som motsvarar cirka 32 procent av S&P 500 rapporterat och resultatet har i snitt överträffat estimaten med drygt 16 procent, enligt Credit Suisse.

Räntan på den amerikanska tioåringen var ned 1 punkt till 0,76 procent.