Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-21

NEW YORK: SNABBMATSKEDJA RUSADE, NETFLIX BACKADE, S&P 500 +0,8%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De amerikanska börserna handlades uppåt på onsdagen. Sektorsvis dominerade energi och finansrelaterade bolag, medans sällanköpsvaror och samhällsnyttiga bolag fick stryka på foten.

Vid stängning var Dow Jones industriindex upp 0,8 procent till 34.798, samtidigt som breda S&P 500 steg 0,8 procent till 4.358. Tekniktunga Nasdaqs kompositindex var 0,9 procent högre vid 14.632.

"Tisdagens studs var precis som i läroböckerna efter måndagens kursnedgång/…/ Utöver kortsiktiga gyrationer, för att värde- och mer cykliska bolag ska återta ledarskapet, måste vi se räntorna bottna och den ekonomiska tillväxten slå förväntningar (två saker vi tror kommer att hända)", skrev Thomas Essaye, vid Sevens Report Research, i ett kundbrev på onsdagen gällande utvecklingen.

En bild som tycks delas av UBS strategiteam som framhåller att de "föredrar investeringar som bör dra nytta av stark global tillväxt. Inom amerikanska aktier föredrar vi värde", enligt ett kundbrev.

Bland bolagsnyheter var Netflix först ut av de så kallade FAANG-bolagen att öppna böckerna för det gångna kvartalet. Streamingföretaget lyckades dock inte nå resultatförväntningarna, samtidigt som den prognostiserade abonnentstillväxten för innevarande kvartal inte heller levde upp till förhandstipsen. Marknaden svarade med att handla ned aktien 3,3 procent.

Aktier i snabbmatskedjan Chipotle rusade med 11,5 procent efter att ha slagit förväntningarna på både topp- och bottenlinjen i det andra kvartalets resultaträkning. Bolaget presterade en vinst på 7:46 dollar och en omsättning på 1,9 miljarder dollar.

Teleoperatören Verizon rapporterade ett justerat resultat per aktie på 1:37 dollar, 0:07 dollar bättre än vad analytikerna hade väntat sig. Vidare höjdes helårsprognoserna för både försäljning och resultat. Aktien stärktes drygt 0,7 procent.

Johnson & Johnson kom med ett resultat som gynnades av stark försäljning av läkemedel och medicintekniska produkter. Det justerade resultatet per aktie uppgick till 2:48 dollar, att ställa mot väntade 2:29 dollar per aktie. Aktien handlades 0,6 procent högre.

Även Coca-Cola kom med ett resultat som var bättre än väntat, både på översta och sista raden. Återöppningen av restauranger, arenor och biografer gynnade dryckesföretaget. Aktien steg 1,3 procent.

United Airlines uppgav att intäkterna under innevarande kvartal kommer att förbättras i jämförelse med motsvarande kvartal 2019. Aktien lyftes 3,8 procent på beskedet och drog med sig de amerikanska sektorkollegorna uppåt.

Den amerikanska tioårsräntan steg 7 punkter till nivån 1,29 procent.


Graf: S&P 500 onsdagen den 21 juli

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE