Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-07

NEW YORK: SVAGT NED MED FOKUS PÅ KINA-SPÄNNINGAR, S&P500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna inledde fredagen något lägre. Fokus låg på jobbrapporten och det spända läget mellan USA och Kina.

Dow Jones storbolagsindex var ned 0,3 procent. Det bredare S&P 500-indexet sjönk 0,1 procent, teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var ned 0,2 procent.

Den amerikanska jobbrapporten för juli visade att antalet sysselsatta ökade med 1,763 miljoner personer i juli och att arbetslösheten uppgick till 10,2 procent. Utfallet var bättre än förväntningarna om en sysselsättningsökning med 1,6 miljoner och en arbetslöshet på 10,5 procent.

Vad gäller det återkommande orosmomentet som relationen mellan USA och Kina utgör skrev Donald Trump under natten mot fredagen under en exekutiv order som syftade till att förbjuda amerikaner att göra affärer med apparna TikTok och WeChat eller deras kinesiska ägare. Tencent, som äger WeChat, sjönk 5 procent i Hongkong.

Under fredagen rapporterades också att Donald Trumps arbetsgrupp för finansiella marknader har slagit fast att kinesiska bolag som är noterade i USA bör avnoteras om de inte följer amerikanska redovisningsregler. Samma hot har förekommit tidigare och flera USA-noterade kinesiska aktier sjönk på fredagen.

Bland enskilda aktier var Uber ned drygt 4 procent efter att ha presenterat ett resultat som var sämre än väntat. Intäkterna från taxiverksamheten påverkades negativt av pandemin, medan Uber Eats mer än dubblerade intäkterna i jämförelse med samma period föregående år.

T-Mobile överträffade analytikernas förväntningar både på översta och sista raden. Vidare gavs besked om att T-Mobile nu har gått om AT&T som den näst största operatören i USA efter en bättre än väntad abonnentstillväxt under det gångna kvartalet. Aktien var upp 7,8 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 1 punkt till 0,53 procent.Graf: S&P500-index, fredagen den 7 augusti

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.