Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-08-06

NEW YORK: SVÄNGIGT I VÄNTAN PÅ STIMULANSPAKET, S&P500 -0,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York pendlade kring nollstrecken på torsdagen i avsaknad om ett stimulanspaket. Det lägre antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstödet lyckades inte knuffa börsen uppåt.

Vid 17.20 var Dow Jones storbolagsindex upp med 0,1 procent till 27.226. Det bredare S&P 500-indexet backade -0,1 procent till 3.326, samtidigt som teknikorienterade Nasdaqs kompositindex hade ökat 0,1 procent till 11.005.

Det nya stimulanspaketet, som siktas att bli beslutat i slutet av den innevarande veckan, saknas fortfarande. Senatens majoritetsledare Mitch McConnell meddelade att demokraterna och Vita huset fortfarande har sina olikheter angående stödprogrammet. Mitch McConnell fortsatte dock med att han förväntar sig ett beslut inom en "snar framtid".

Statistik från det amerikanska arbetsmarknadsdepartementet visade att antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd minskade med 249.000 personer föregående vecka och uppgick till 1.186.000 personer. Det var färre än de 1.415.000 nya sökande som var väntat.

Amazon backade 0,2 procent, efter att vd och grundare Jeff Bezos sålt aktier för cirka 3,1 miljarder dollar i bolaget. Affären var del av en sedan tidigare planerad affär. För tre år sedan sade Jeff Bezos att han säljer för omkring 1 miljard dollar per år för att finansiera sitt rymdföretag Blue Origin.

Läkemedelsbolaget Bausch Health avancerade 7,4 procent efter att bolaget meddelade att dotterbolaget Bausch & Lomb, verksamt inom ögonvård, ska bli ett separat börsnoterat bolag. Anledning påstås vara för att dra nytta av ett "okänt" värde inom marknaden.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 4 punkter till 0,51 procent.

Graf: S&P500-index, torsdagen den 6 augusti

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.