Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-18

NEW YORK: TEKNIKJÄTTAR TAPPADE ÅTERIGEN, S&P500 -1,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) USA-börserna tappade på fredagen och det var återigen teknikjättar som tyngde indexen.

Vid stängning var Dow Jones industriindex ned 0,9 procent till 27.656, medan det bredare S&P 500 var ned 1,1 procent till 3.319. Nasdaq kompositindex tappade 1,1 procent till 10.793.

Apple, Amazon, Alphabet, och Microsoft, jättarna som haft stor del i den kraftiga börsuppgången sedan mars tappade alla mellan 1-3 procent.

Enligt bedömare handlade det om en fortsättning av rotationen ut ur teknikrelaterat och in i andra sektorer.

"Det verkar sentimentsdrivet och i viss utsträckning rotation", sade Rob Haworth, senior investeringsstrateg vid US Bank Wealth Management, till Reuters.

"Vi är inte säkra på att det här rallyt tyder på att det är problem med tillväxten, snarare att det handlar om vinsthemtagning, viss justering och rotation mellan sektorer", sade han.

Tesla steg 4,5 procent till 442 dollar inför nästa veckas "Battery Day" och efter att två analyshus höjt sina riktkurser för elbilstillverkarens aktie. Piper Sandler drar upp riktkursen till 515 dollar (480) och upprepar rekommendationen övervikt samtidigt som Wedbush lyft riktkursen till 475 dollar (380) men kvarstår med rekommendationen neutral för Teslaaktien.

Tyngre gick det för mjukvarubolaget Oracle som backade 1,0 procent. Amerikanska regeringen har beordrat Apple och Google att förbjuda de kinesiska apparna Wechat och Tiktok för användare i USA. Oracle är mitt uppe i förhandlingar med Bytedance om att gå in som teknikpartner för Tiktok och därmed rädda bolagets USA-verksamhet.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad på 0,70 procent.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.