Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-12-02

New York: Terminer lätt ned, många läkemedelsnyheter

wysiwyg_image

De amerikanska börsterminerna pekade på onsdagen lätt nedåt inför öppningen, efter föregående dags uppgångar. Rörelserna var dock små och investerarna visade inga tydliga tecken på att förändra den positiva grundstämning som spridit sig i takt med nyheterna om kommande vaccin mot covid-19.

I en intervju med New York Times sade den tillträdande presidenten Joe Biden att han inte omedelbart kommer att agera för att ta bort de tullar på 25 procent som Donald Trump införde på ungefär hälften av Kinas export till USA.

Klockan 14.45 hade terminen för Dow Jones industriindex sjunkit 0,4 procent och terminen för det bredare S&P 500 var ned 0,3 procent. Nasdaq 100-terminen sjönk 0,4 procent.

På tisdagen steg USA-börserna och S&P 500 stängde upp 1,1 procent. Under onsdagen har börserna i Asien visat små rörelser och i Europa har de ledande indexen under dagen mestadels backat något.

Antalet sysselsatta i den privata sektorn i USA ökade med 307.000 personer i november, enligt en undersökning från ADP Employer Services. Enligt Trading Economics konsensusprognos väntade marknadsaktörer att sysselsättningen skulle ha ökat med 410.000 personer.

Bland enskilda aktier backade Salesforce 6 procent i förhandeln. Bolaget har bekräftat att det köper meddelandetjänsten Slack för drygt 27 miljarder dollar.

Läkemedelsbolaget Roche kan få stöd av att ha fått ett så kallat nödgodkännande från amerikanska FDA för nya testet Elecsys för att mäta nivåerna av SARS-CoV-2 antikroppar.

Vidare på tillståndsfronten har Pfizer och dess tyska partner Biontech fått världens första nödanvändningsgodkännande för sitt vaccin mot covid-19. Pfizer steg 3,5 procent i förhandeln.

Merck har sålt sina aktier i Moderna, som är aktuellt med ett vaccin mot covid-19 och som har stigit kraftigt under 2020. Merck var något högre medan Moderna tappade nära 4 procent i förhandeln.

Morgan Stanley har sänkt informationsföretaget Palantir till undervikt från tidigare jämvikt. Palantir föll 13 procent i handeln före öppningen.