Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-06-25

NEW YORK: UPPGÅNG MED STÖD AV BANKSEKTORN, S&P500 +1,1%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York steg under torsdagen trots ökad smittspridning i södra USA och arbetslöshetssiffror som inte uppfyllde analytikers förväntningar.

Vid stängning var Dow Jones storbolagsindex upp 1,2 procent till 25.746. Det bredare S&P 500-indexet steg 1,1 procent till 3.084, medan teknikorienterade Nasdaqs kompositindex var upp 1,1 procent till 10.017.

Banksektorn gick starkt sedan Federal Deposit Insurance Commission, myndigheten som ansvarar för att utfärda insättningsgarantier, lättat på restriktioner för investeringar som infördes efter finanskrisen. Goldman Sachs och JP Morgan var upp 4,6 respektive 3,6 procent.

Spotify steg 10 procent till 267:50 dollar på torsdagen efter att Goldman Sachs höjt riktkursen från 205 till 280 dollar. Den svenska streamingtjänstens aktie och har stigit cirka 40 procent den senaste månaden efter att ha tecknat avtal med flera stora profiler.

Konsultjätten Accentures delårsrapport på torsdagen visade att försäljning och resultat föll under senaste kvartalet, men siffrorna var bättre än väntat. Aktien klättrade 7,7 procent.

Hertz fortsatte upp drygt 4 procent efter onsdagens kursrusning på analytikeruppgifter om att bilförsäljarna Carmax och Autonation är intresserade av att köpa det krisdrabbade biluthyrningsbolaget.

Bland förlorarna fanns Boeing som var ned 1,1 procent. Berenberg har sänkt sitt råd för flygplanstillverkaren till sälj med hänvisning till bland annat ökade risker till följd av viruspandemin.

Varuhuskedjan Macy´s har beslutat att minska den totala arbetsstyrkan med runt 3 procent till följd av coronapandemin. Macy´s aktie tappade drygt 4 procent. I samma sektor sjönk Kohls och Nordstrom runt 3,5 procent.

Walt Disney backade 0,9 procent efter onsdagens besked om att öppnandet av företagets nöjesparker i Kalifornien senareläggs.

Antalet nyanmälda sökande av arbetslöshetsunderstöd i USA minskade med 60.000 personer förra veckan och uppgick till 1.480.000 personer. Analytiker hade räknat med 1.300.000 nya sökande av arbetslöshetsunderstöd, enligt Trading Economics konsensusprognos.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var ned 1 punkt till 0,68 procent.


Graf: S&P500-index, tordagen den 25 juni

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.