Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-24

NEW YORK: USA-KINA RELATION FORTSÄTTER TYNGA, S&P500 -0,4%

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Börserna i New York var ned några timmar in i fredagshandeln. Oroligheterna kring relationen mellan Kina och USA fortsatte att tynga investerarna riskvilja.

Vid 17.20 var Dow Jones storbolagsindex ned med 0,4 procent till 26.533. Det bredare S&P 500-indexet var i sin tur ned med 0,4 procent till 3.223, samtidigt som teknikorienterade Nasdaqs kompositindex backade 0,8 procent till 10.381.

Som ett svar på att USA:s president Donald Trump beordrat Kina att stänga konsulatet i Houston, beordrade det kinesiska utrikesdepartementet på fredagen USA att stänga konsulatet i Chengdu. Samtidigt har Trump uttalat sig om att handelsavtalet med Kina betyder "allt mindre", vilket spär på oron för en eskalering av konflikten.

Bland enskilda aktier fortsatte Intel att rasa efter bolaget rapporterade förseningar om dess nästa generation nanometerchip är försenat. Aktien var ned cirka 15,0 procent.

Investmentbanken Goldman Sachs har nått en förlikning med Malaysia som innebär att banken betalar 3,9 miljarder dollar, i utbyte mot att alla anklagelser läggs ned gällande bankens roll i härvan kring den statliga investeringsfonden 1MDB. Goldman Sachs-aktien vände ökningen och backade 0,3 procent.

Före fredagens börsöppning presenterade också teleoperatören Verizon, med svensken Hans Vestberg som vd, sin kvartalsrapport. Justerat resultat och intäkter var något bättre än väntat och aktien gick upp 1,0 procent.

Elbilstillverkaren Tesla fortsatte falla och handlades ned 4,3 procent.

Räntan på den tioåriga amerikanska statsobligationen var oförändrad vid 0,59 procent.


Graf: S&P500-index, fredagen den 24 juli

Bildkälla: Infront
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.