Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-14

NEWTON NORDIC: FÖRETRÄDESEMISSION 20,1 MLN KR, GER PREL SIFFROR

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Newton Nordic, som utvecklar specialiserade produkt- och supportlösningar för stabilisering och fjärrstyrning av rörliga kameror inom tv- och filmindustrin, har beslutat att genomföra en företrädesemission av högst 28.780.967 units. Emissionen väntas inbringa cirka 20,1 miljoner kronor före emissionskostnader.

Det framgår av ett pressmeddelande.

En unit består av en aktie och en teckningsoption av serie TO7. Teckningskursen för en unit är 0:70 kronor.

För varje befintlig aktie i bolaget erhålls en uniträtt och två uniträtter berättigar till teckning av en Unit. Teckningsperioden löper mellan 12 - 27 oktober 2020.

Likviden från företrädesemissionen ska primärt användas för produktutveckling för att möjliggöra för bolaget att bli en helhetsleverantör och därigenom öka storleken på varje affär och nå ut till en kundgrupp som i dag inte är aktuell för bolaget, heter det.

Företrädesemissionen är säkerställd till 70 procent genomteckningsförbindelser från samtliga i bolagets ledningsgrupp om totalt cirka 0,3 miljoner kronor och resterande del genomen garantiförbindelse från Formue Nord Markedsneutral.

Med anledning av företrädesemissionen offentliggör Newton Nordic preliminära siffror avseende intäkter och rörelseresultat för perioden som avslutades den 31 augusti 2020.

Under juli och augusti uppgick nettoomsättningen till 0,7 miljoner kronor (1,3) och rörelseresultat efter avskrivningar blev -0,6 miljoner kronor (-0,4). Ackumulerat under året uppgår nettoomsättningen till 6,9 miljoner kronor (7,0) och rörelseresultatet till -1,1 miljoner kronor (-2,8).

"Månaderna juli och augusti kännetecknas vanligen av lägre försäljningsaktivitet. Året 2020 begränsas detta ytterligare av det utmanande marknadsläget i och med covid-19. Bolagets sänkta kostnadsmassa medför en resultatmässigt begränsad avvikelse samt, i och med bolagets starka andra kvartal, ett förbättrat ackumulerat resultat i jämförelse med tidigare år", skriver Newton Nordic.

Fullständig kvartalsrapport offentliggörs den 3 november 2020 i enlighet med tidigare plan.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.