Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2019-01-16

Nexar Group: NEXAR AVTALAR OM ÄGARSPRIDNING

NEXAR AVTALAR OM ÄGARSPRIDNING

Nexar Group AB (publ) - listat på NGM Nordic MTF - har ingått ett avtal om ägarspridning med bolagets största ägare, Dividend Sweden AB, som genomför en utdelning av ca 5 miljoner aktier i Nexar Group till sina aktieägare. Avtalet innebär därmed att Nexar tillförs minst 3 000 nya aktieägare.

Avtalet om ägarspridning med Dividend Sweden AB är villkorat att Dividends extra bolagsstämma den 30 januari 2019 beslutar om utdelningen av totalt ca 5 miljoner aktier i Nexar Group till sina aktieägare.

- Vi har genom våra egenutvecklade format för digital-tv, tv och radio attraherat kompetenta samarbetspartners med goda nätverk inom musik och underhållning. Vi har nu lagt grunden för en god tillväxt och att i samband med detta genomföra en ägarspridning med Dividend Sweden känns mycket attraktivt, såväl för bolaget, dess befintliga ägare men också de nya ägarna, säger Mats Johansson, VD Nexar Group AB (publ).

- Nexar har tagit fram ett antal spännande format för digital-tv och radio, som nu röner intresse bland kunderna. En låg värdering i kombination med att order och kassaflöden kommer gör att vi gärna deltar i bolagets fortsatta utveckling, säger Bo Lindén, VD Dividend Sweden AB.

Nexars styrelse kommer att föreslå kommande extra bolagsstämma att rikta en nyemission till Dividend Sweden på ca 5 miljoner aktier. Kallelse till denna stämma kommer publiceras under februari 2019.

Denna information är sådan information som Nexar Group AB (publ) är skyldigt att offentliggöra enligt EU:s marknadsmissbruksförordning. Informationen lämnades, genom nedanstående kontaktpersons försorg, för offentliggörande den 16 januari 2019 kl 08:30.

2019-01-16

För mer information, besök www.nexargroup.se http://www.nexargroup.se , eller kontakta:
Mats Johansson, VD, telefon +46 707 14 74 54, e-post: mats.johansson@nexargroup.se mailto:mats.johansson@nexargroup.se
Stefan Mattsson, CFO, telefon +46 707 77 60 02, epost: stefan.mattsson@nexargroup.se mailto:stefan.mattsson@nexargroup.se

Följande dokument kan hämtas från beQuoted
Nexar Group Pressrelease 2019-01-16.pdf-http://www.bequoted.com/beQPress/download.asp?Id=24976

Om Nexar
Nexar är ett globalt musik- och underhållningsföretag med kontor i Sverige, Spanien och England. Bolagsgruppen har idag skapat ett antal kommersiella underhållningsformat, både för digital-tv, tv och radio. Nexar har även artistavtal med tre av de musiktalanger som kommit fram via de egenutvecklade talangformaten.
Bolaget är listat på NGM Nordic MTF.

Författare beQuoted

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.