Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-05-14

Nibe överraskar positivt – slår förväntningarna

wysiwyg_image

Värmeteknikbolaget Nibe redovisar ett resultat före skatt för det första kvartalet 2020 på 574 miljoner kronor. Ett genomsnitt av sex analytikerprognoser, som Infront sammanställt inför rapporten, var ett resultat före skatt på 544 miljoner kronor.

Omsättningen uppgick till 6.345 miljoner kronor. Här låg analytikersnittestimatet på 6.166 miljoner kronor. Den organiska försäljningstillväxten var 5 procent, jämfört med snittprognosen på 1,7 procent.

Rörelseresultatet blev 638 miljoner kronor, jämfört med analytikersnittet på 593 miljoner kronor. Rörelsemarginalen blev 10,1 procent, jämfört med snittestimatet på 9,6 procent.

Snittestimatet som Nyhetsbyrån Direkt använder i rapporttelegram är baserat på estimat från minst tre analytiker i en sammanställning av Infront. Gruppen som bidragit till snittestimatet utgör en del av det totala antalet analytiker som löpande följer bolaget och gör estimat över kvartalsresultat. Snittestimatet bör därför ses som en indikation om var förväntningarna ligger.

Aktien stiger

Nibe klättrar kraftigt på börsen. Vid 9.40-tiden är aktien upp omkring 6 procent.

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.