Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-04-09

NIKE: DJÄVULSSKOR DRAS TILLBAKA EFTER ÖVERENSKOMMELSE

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nike har träffat en överenskommelse med New York-företaget MSCHF Product Studio efter en varumärkesstrid gällande ett par djävulsskor.

Det rapporterar Guardian.

Ärendet har gällt en upplaga av Nikes populära sportsko Air Max 97, som av New York-studion har anpassats i enlighet med den amerikanske rapparen Lil Nas X önskemål.

Skorna, som bär Nikes klassiska "swoosh"-logotyp, är svarta och röda med talrika hänvisningar till bibeln och djävulen. Bland annat är siffrorna 666 tryckta på skorna liksom texten "Luke 10:18", en biblisk hänvisning till Satans nedstigande från himlen. Ett pentagram hänger över skosnörena och skons innersula uppges innehålla "en droppe människoblod".

Så fort skorna visades upp, vilket sammanföll med premiären för en ny video av Lil Nas X, lämnade Nike in en stämning mot MSCHF och en domstol förbjöd därefter New York-studion att leverera skorna till kunder.

MSCHF har försvarat skon som varande ett konstverk och även Lil Nas X har riktat kritik mot Nike, bland annat på Twitter där han skrivit att det är "för jävligt att de har så mycket makt att de kan förbjuda skor".

Enligt torsdagens uppgörelse mellan företagen har MSCHF gått med på att köpa tillbaka samtliga exemplar av skorna – det existerar 666 par – till butikspriset, som har varit 1.018 dollar.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.