Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-26

Nilar och RRK tillkännager etablering av en Nilar-batteriproduktionsanläggning i Paldiski, Estland

Nilar International ("Nilar") fortskrider med att etablera en produktionsanläggning för batterier och energilagringssystem i Estland i samarbete med Riigiressursside Keskus OÜ ("RRK Logistics Parks").

Det estniska industri- och logistikfastighetsbolaget Riigiressursside Keskus OÜ (RRK Logistics Parks) bygger en fabrik åt Nilar, Nilars andra anläggning efter Gävle i Sverige, för att tillverka batterier för stationära energilagringssystem.

Enligt ett nyligen undertecknat avtal mellan Nilar och RRK, byggs det för närvarande en första etapp av en så småningom 7000 kvm fabriksbyggnad på Lõuna 6b i Paldiski, vilket innebär ombyggnad av befintliga byggnader och uppförande av nya byggnader. Nilar startar installationen av anläggningsmaskiner i fabriken under första halvåret 2022 och produktion i fabriken är planerad att påbörjas under andra halvåret 2022.

Erik Oldmark, Nilars vd: "Med goda sjöfartsförbindelser till Sverige och mycket god tillgång till grön energi från en stor lokal vindkraftspark var det enkelt för Nilar som en av Europas mest energieffektiva batteriproducent att välja Paldiski som plats för etableringen av vår nästa produktionsanläggning. I RRK har vi den perfekta partnern för att hjälpa oss att snabbt etablera oss i Estland. En annan faktor är att Estland har direkta järnvägsförbindelser till nickelproduktionsanläggningar i Ryssland och Kina, vilket kan bidra till att minska logistiktiderna."

Jarno Sild, Nilars kontaktperson i RRK, tillägger: "Vi är glada över att hjälpa Nilar med att etablera högteknologisk tillverkning av precisionsbatterier i Estland. Vår anläggning i Paldiski ligger nära Tallinn med sina tekniska resurser, och nära Keila med sin stora tillverkningsbas för elektrisk utrustning. Samarbetet med Nilar för att planera ombyggnaden har varit smidigt, så vi är mycket nöjda med att ha Nilar som en viktig hyresgäst."

För mer information, vänligen kontakta:

Erik Oldmark, VD
+46 70 432 4444
erik.oldmark@nilar.com
Jarno Sild, representant för RRK Logistics Parks
+372513 7445
jarno@rrk.ee
Presskontakt:
Matilda Ekman Vråmo
+46 72-213 01 28
matilda.ekman.vramo@nilar.com

Författare Cision