Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-09-13

Nischer Properties AB: Analysguiden: Hög tillväxt i samtliga affärsområden

Analysguiden upprepar riktkursen på 13,50 kronor.

Utvecklingen under Q2 2021

Som väntat rapporterade Nischer Properties ingen försäljning under Q2. Efter värdeförändringar uppgick rörelseresultatet till -1,8 mkr under Q2 och 174,2 mkr under H1. Vid utgången av Q2 uppgick det redovisade egna kapitalet per aktie till 12,75 kr. Övergången från redovisning enligt K3 till IFRS ligger bakom de positiva värdeförändringar som redovisats under H1.

Övergången till IFRS har lyft fram stora värden

Bolaget övergick Q1 2021 till att rapportera enligt IFRS, och stora underliggande värden som tidigare legat dolda under K3 redovisningen har nu lyfts fram. Särskilt kan projektet i Östersund om 120 hyresrätter samt projektet Hörnett i Örnsköldsvik om 228 hyresrätter nämnas. Dessa två projekt värderas idag till 129 mkr, vilket kommer att öka i takt med att de färdigställs. Enligt marknadsvärdering av Svefa kommer de som färdigställda vara värda 450 mkr. Det bör dock beaktas att detta delvis kommer lånefinansieras.

Mål ha 1 000 bostäder i egen förvaltning inom 5 år

Bolaget fokuserar på utveckling av prisvärda hyres- och bostadsrätter i tillväxtregioner. Med ca 350 bostäder i produktion är man i nivå med flera större fastighetsutvecklare. Genom att ta in externa investerare i projektbolagen kan man arbeta utan större lånefinansiering. Idag drivs arbete med detaljplaner i Göteborg, Haninge, Hudiksvall, Knivsta och Örnsköldsvik. Nischer har avyttrat projektet i Järfälla av strategiska skäl, vilket blev en bra affär för bolaget. Man avser behålla alla de hyresrätter som utvecklas, och den uttalade målsättning är att nå 1 000 bostäder i förvaltning inom 5 år. Man har då även för avsikt att växa sin förvaltningsverksamhet genom förvärv.

Analysguiden upprepar riktkurs på 13,50 kr

Övergången till IFRS har lyft fram de stora värden bolaget har byggt upp. I vårt basscenario landar vi i en riktkurs på 13,50 kr baserat på en jämförande analys med andra noterade bostadsutvecklare, men med en småbolagsrabatt givet Nischers mindre storlek.  

 

Läs analysen här (https://www.aktiespararna.se/analysguiden/nyheter/analys-nischer-properties-hog-tillvaxt-i-samtliga-affarsomraden)

Författare Cision

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.