Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-10-26

NOBIA: INGA TECKEN ÅTERHÄMTNING FASTIGHETSMARKNAD UK ENLIGT VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) De nordiska och centraleuropeiska köksmarknaderna var fortsatt starka för Nobia under det tredje kvartalet tack vare den underliggande efterfrågan på hemrenoveringar. Men i Storbritannien är marknadsförhållandena fortsatt svåra.

"På fastighetsmarknaden i London ser vi väldigt få tecken på återhämtning, något som kommer fortsätta belasta försäljningen där", skriver vd Jon Sintorn i rapporten.

Vidare konstaterar han att bristen på installatörer och transportörer resulterade i svårare marknadsförhållanden än föregående kvartal och har ännu inte återhämtat sig.

Magnets försäljning i Storbritannien till hantverkarsegmentet utvecklades bra, medan Magnets konsument- och projektförsäljning minskade.

"Vi har under de senaste åren stärkt vårt erbjudande till hantverkarna, vilket helt klart har gett oss en bättre

marknadsposition där. Under kvartalet omorganiserade vi vår konsumentverksamhet, som en del av strategin att förbättra erbjudandet i det segmentet i Storbritannien. Vi lanserade ett nytt varumärkes-erbjudande för Magnet, med en förbättrad digital närvaro med bland annat en moderniserad webbplats", skriver Jon Sintorn.
Författare Direkt-SE