Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-09-08

NOKIA: KEPLER CHEUVREUX SÄNKER RIKTKURSEN TILL 4:50 EUR (4:80)

STOCKHOLM (Direkt) Kepler Cheuvreux sänker riktkursen för Nokia till 4:50 euro från 4:80 euro. Rekommendationen köp upprepas.

Det framgår av en analys.

Riktkurssänkningen görs efter att konkurrenten Samsung tecknat ett 5G-avtal med Nokias, och Ericssons, amerikanska teleoperatörskund Verizon.

"Vi bedömer att affären hos Samsung sker framförallt på bekostnad av Nokia, och det här är ytterligare en signifikant förlust inom RAN-marknaden", skriver Kepler Cheuvreux.

Analyshuset befarar att Nokia kan förlora cirka 1,2 miljarder dollar per år i försäljning till Verizon när Samsung nu kommit in.

Nokias värdering är dock inte utmanande, menar Kepler Cheuvreux som räknar med att bolaget visar en gradvis förbättring under de kommande kvartalen.

"Vi har sänkt vår prognos för resultatet per aktie med 2 procent för 2020 och cirka 7 procent 2021-2022", skriver Kepler Cheuvreux i analysen.

Nu bedömer analysfirman att Nokias jämförbara försäljning faller med cirka 7 procent i år, för att sedan stiga med 1 procent nästa år. Det är en sänkning jämfört med tidigare bedömning om en nedgång på 6 procent i år och en ökning med 2 procent nästa år, framgår det av analysen.

Nokias rörelsemarginal för 2020 väntas enligt Kepler nu uppgå till 9,4 procent och till 10,8 procent 2021. Även det är en mindre sänkning från tidigare bedömning om en marginal på 9,5 procent i år och 11 procent nästa år.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.