Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2021-07-29

NOKIA: FÖR TIDIGT JUSTERA MEDELLÅNGSIKTA MÅL ENL VD

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Nokia höjde prognoserna för helåret 2021 i samband med bolagets delårsrapport på torsdagen, medan målen för 2023 stod oberörda.

"Vi befinner oss fortsatt i tidig fas när det kommer till exekveringen av vår strategi. Prognosen för 2021 har vi ju nyligen justerat upp och ser ingen anledning till att redan nu titta på prognoserna för 2023", uppger vd Pekka Lundmark under bolagets rapportpresentation på torsdagen.

Nokia räknar numera med en justerad rörelsemarginal om mellan 10-12 procent för helåret, upp från tidigare 7-10 procent. Även prognosen för nettoomsättningen justerades upp.

Nokias rapport kom in klart över analytikerförväntningarna på flera punkter med en justerad rörelsemarginal om 12,8 procent jämfört med förhandstipsens 7,8 procent.

"Vi är nöjda över prestationen för det andra halvåret, sedan fick vi viss medvind under det andra kvartalet från avtalet inom Mobile Networks, en positiv engångseffekt. Men bortsett från det såg vi en god underliggande utveckling för marginalen", uppger Nokia-chefen vidare.
Författare Direkt-SE