Bli medlem
Bli medlem

Du är här

2020-07-17

NORDEA: RÄNTENETTO OFÖRÄNDRAT 2 KV OCH I LINJE MED SNITTESTIMAT

STOCKHOLM (Nyhetsbyrån Direkt) Den nordiska storbanken Nordeas räntenetto var oförändrat i lokala valutor under det andra kvartalet 2020 och uppgick till 1.091 miljoner euro, jämfört med 1.109 miljoner euro i det första kvartalet. Utfallet var i stort sett i linje med Infronts analytikersnittestimat på 1.095 miljoner euro.

Räntenettot gynnades av ökad utlåning samtidigt som framför allt inlåningsmarginalerna i Norge tyngde, skriver Nordea.

Bankens provisionsnetto på 673 miljoner euro var 4 procent lägre än analytikernas snittprognos. Utfallet kan jämföras med 765 miljoner euro i första kvartalet.

För Business Banking minskade avgifts- och provisionsnettot med 16 procent i lokala valutor, till följd av lägre intäkter från betalningar, kort och sparande samt lägre avgiftsintäkter från företagsobligationer.

Inom Large Corporates & Institutions minskade avgifts- och provisionsnettot med 19 procent, till följd av lägre aktivitet på kapitalmarknaden, inklusive rådgivningstjänster.

Intäktsraden nettoresultat av poster till verkligt värde ökade med 209 miljoner euro till 318 miljoner euro från föregående kvartal. Kvartalsutfallet var 26 procent bättre än analytikernas snittestimat enligt Infront, vilket är i linje med att även SEB och Handelsbanken hade oväntat starka tradingintäkter i sina delårsrapporter i onsdags.

Ökningen för Nordea under andra kvartalet jämfört med det första berodde på starkare resultat inom Markets efter minskade räntespreadar och återhämtning av värdejusteringar från kraftigt negativa nivåer under förra kvartalet, skriver Nordea.
Författare Direkt-SE

Tala om vad ni tycker

Tala om vad ni tycker

Ni är just nu inne på en betaversion av nya aktiespararna. Lämna gärna feedback på vad ni tycker i formuläret nedan.